Links Opslaan In Opera

Inhoudsopgave:

Links Opslaan In Opera
Links Opslaan In Opera

Video: Links Opslaan In Opera

Video: Links Opslaan In Opera
Video: Что не так с браузером OPERA ? 2024, Maart
Anonim

Elke succesvolle vondst van de makers van een browser verschijnt zeer snel in de producten van al zijn concurrenten. Daarom gebruiken de interfaces van de meest populaire moderne internetbrowsers vergelijkbare functionele elementen. In de Opera-browser worden bijvoorbeeld, zoals in de meeste programma's van dit soort, de "Bladwijzerbalk", "Geselecteerde koppelingen", "Expressbalk" gebruikt om koppelingen op te slaan.

Links opslaan in Opera
Links opslaan in Opera

Noodzakelijk

Opera-browser

instructies:

Stap 1

U kunt de bladwijzerbalk gebruiken om koppelingen in Opera op te slaan. Dit is een smalle strook die zich onder de adresbalk bevindt en koppelingsknoppen bevat die, wanneer erop wordt geklikt met de muisaanwijzer, de pagina laden vanaf het webadres dat aan deze knop is toegewezen naar het huidige tabblad. Als het niet in uw browser wordt weergegeven, opent u het Opera-menu en selecteert u het item "Bladwijzerbalk" in het gedeelte "Werkbalken".

Stap 2

Om een link van een geopende pagina op dit paneel te plaatsen, sleept u deze er gewoon met de muis naartoe. Het adres van de geopende pagina kan ook aan het paneel worden toegevoegd - sleep de hele adresbalk erop door op de linkerknop boven het "Web"-label aan de linkerrand van de regel te drukken.

Stap 3

U kunt ook de adressen van de pagina's van de sites opslaan in de lijst met favoriete links van Opera - deze wordt geopend door op de knop "Bladwijzers" naast de knop van het hoofdmenu van de browser te klikken. Om de huidige pagina aan deze lijst toe te voegen, opent u het contextmenu door met de rechtermuisknop te klikken op de ruimte die vrij is van afbeeldingen en andere elementen.

Stap 4

Selecteer in het menu de regel "Paginabladwijzer maken". U kunt deze actie vervangen door te drukken op de sneltoets Ctrl + D. Geef in het dialoogvenster dat verschijnt een naam op voor de nieuwe regel in de lijst met favorieten (veld "Naam") en selecteer de sectie waar deze regel zal worden geplaatst (" Aanmaken in" veld). De knop "Details" in dit venster opent verschillende optionele aanvullende instellingen en de knop OK plaatst de gemaakte link in de "Favorieten".

Stap 5

De link kan ook worden toegevoegd aan het Opera Express-paneel. Dit is een apart tabblad dat standaard wordt geopend wanneer u uw browser start. Links erop worden in de tabel geplaatst in de vorm van afbeeldingen met fragmenten van screenshots van de pagina's. Om een nieuwe link aan deze tabel toe te voegen, klikt u op de allerlaatste cel - er wordt een plusteken in geplaatst. Selecteer in het pop-upvenster een van de afbeeldingen van de pagina's die in de browser zijn geopend of voer de gewenste URL in het veld "Adres" in. Klik op OK om de bewerking te voltooien.

Aanbevolen: