Een Besturingssysteem Kopiëren

Inhoudsopgave:

Een Besturingssysteem Kopiëren
Een Besturingssysteem Kopiëren

Video: Een Besturingssysteem Kopiëren

Video: Een Besturingssysteem Kopiëren
Video: Windows 10: bestand kopiëren van usb-stick naar pc 2024, April
Anonim

Om de parameters van het besturingssysteem en belangrijke programma's gemakkelijk te herstellen in het geval van een storing in het werk, wordt aanbevolen om een kopie van het besturingssysteem te maken. Het helpt om de Windows-functionaliteit snel te herstellen.

Een besturingssysteem kopiëren
Een besturingssysteem kopiëren

Noodzakelijk

Partitie Beheerder

instructies:

Stap 1

Het is vrij eenvoudig om een afbeelding van het besturingssysteem te maken zonder de hulp van programma's van derden in te schakelen. Open het startmenu en ga naar het configuratiescherm. Selecteer het menu "Systeem en beveiliging". Zoek het submenu "Back-up en herstel" en open het.

Stap 2

Zoek in de linkerkolom het item "Een systeemimage maken". Ga ernaar toe. Selecteer in het volgende venster een locatie om het afbeeldingsbestand op te slaan. Idealiter zou dit bestand op een externe harde schijf moeten worden opgeslagen. Dit vergroot de kans op veiligheid, omdat dvd's kunnen worden bekrast en de gebruikte harde schijf kan verslechteren.

Stap 3

Klik op de knop Volgende na het selecteren van de opslaglocatie. Er wordt een venster geopend met een lijst met schijven waarvan een back-up moet worden gemaakt. Klik op de knop "Archief" om het proces te starten.

Stap 4

Om de systeemkopie met succes te gebruiken, moet u een speciale schijf bij de hand hebben. Keer terug naar het menu Back-up en herstel. Ga verder met Systeemherstelschijf maken. Plaats de dvd in uw station en klik op de knop Schijf maken. De functie van deze schijf kan worden uitgevoerd door een gewone Windows 7-installatieschijf.

Stap 5

Probeer een besturingssysteemarchief te maken met behulp van de mogelijkheden van het hulpprogramma Partition Manager. Installeer dit programma en start uw computer opnieuw op. Start Partitiebeheer. Open het tabblad "Wizards" en ga naar het menu "Archiefschijf of partitie".

Stap 6

Klik op de knop "Volgende" en geef de lokale schijfpartitie op waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd. Als u met Windows Vista en Seven OS werkt, wordt aanbevolen om een extra opstartbare systeempartitie in het toekomstige archief op te nemen.

Stap 7

Klik op de knop "Volgende" en selecteer de opslaglocatie voor het toekomstige archief. Klik drie keer op de knop Volgende. Om de opgegeven parameters toe te passen, klikt u op de knop "Voltooien". Om het proces van het maken van een systeemarchief te starten, klikt u op de knop "In afwachting van wijzigingen toepassen".

Aanbevolen: