Hoe De Service Te Stoppen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Service Te Stoppen?
Hoe De Service Te Stoppen?

Video: Hoe De Service Te Stoppen?

Video: Hoe De Service Te Stoppen?
Video: Get-Service, Stop-Service, Restart-Service in PowerShell 2023, Maart
Anonim

Een service in het Microsoft Windows-besturingssysteem wordt meestal een programma genoemd dat is ontworpen om de basismogelijkheden van het besturingssysteem te bieden, dat op de achtergrond wordt gestart.

Hoe de service te stoppen?
Hoe de service te stoppen?

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdmenu van het Microsoft Windows-besturingssysteem op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Configuratiescherm" om alle services te bepalen die op de computer worden uitgevoerd (standaard - ongeveer 80).

Stap 2

Vouw de link "Beheer" uit en selecteer het item "Services" of selecteer het item "Uitvoeren" om een alternatieve methode te implementeren om de vereiste service te stoppen.

Stap 3

Voer services.msc in het veld Openen in en klik op OK om de opdracht te bevestigen.

Stap 4

Geef de service op die moet worden gestopt en open het dialoogvenster met eigenschappen met een dubbele muisklik.

Stap 5

Ga naar het tabblad "Algemeen" van het venster dat wordt geopend en specificeer de gewenste actie in de vervolgkeuzelijst van het gedeelte "Opstarttype": - Auto - om de geselecteerde service automatisch te starten wanneer het besturingssysteem opstart; - Handmatig - om start automatisch de geselecteerde service wanneer het proces wordt aangeroepen; - Uitgeschakeld - voor een volledig verbod op de service.

Stap 6

Druk op de OK-knop om uw keuze te bevestigen, of ga terug naar het hoofdmenu Start om de geselecteerde service op een andere manier te stoppen met behulp van de sc-tool.

Stap 7

Ga naar Uitvoeren en typ cmd in het veld Openen om het hulpprogramma Opdrachtprompt te starten.

Stap 8

Roep het contextmenu van het gevonden element op door met de rechtermuisknop te klikken en geef het commando "Als administrator uitvoeren" op.

Stap 9

Bevestig de uitvoering van de opdracht door op de functietoets Enter te drukken en voer de waarde sc stop servicenaam in om de geselecteerde service te stoppen of sc delete servicenaam om de geselecteerde service volledig te verwijderen in het opdrachtregeltestveld.

Stap 10

Bevestig de uitvoering van de opdracht voor het verwijderen van de service door op de functietoets Enter te drukken of keer terug naar het hoofdmenu Start om de procedure voor het verwijderen van de service uit te voeren met behulp van de Register-editor.

Stap 11

Ga naar Uitvoeren en typ regedit in het veld Openen.

Stap 12

Bevestig de uitvoering van de opdracht voor het starten van de editor door op OK te klikken en open de registertak HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetServices.

Stap 13

Specificeer de map met de waarde van de naam van de geselecteerde service en verwijder deze.

Populair per onderwerp