Hoe Maak Je De Juiste Presentatie?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je De Juiste Presentatie?
Hoe Maak Je De Juiste Presentatie?

Video: Hoe Maak Je De Juiste Presentatie?

Video: Hoe Maak Je De Juiste Presentatie?
Video: Hoe geef ik een goede presentatie of spreekbeurt? 2023, Maart
Anonim

PowerPoint is een geweldig en erg handig programma waarmee je gemakkelijk een presentatie kunt maken. Het duurt maximaal een paar uur om de basis van het programma onder de knie te krijgen. Natuurlijk kan het werken met het programma in eerste instantie wat ingewikkeld lijken, maar als de gebruiker ten minste één presentatie met deze applicatie heeft gemaakt, krijgt de gebruiker alle benodigde vaardigheden en capaciteiten voor verder gebruik van PowerPoint.

Hoe maak je de juiste presentatie?
Hoe maak je de juiste presentatie?

Noodzakelijk

Computer, PowerPoint

instructies:

Stap 1

Elke presentatie begint met het ontwerp van de startpagina, die fungeert als de titel van de toekomstige presentatie. PowerPoint openen. Het eerste dat u moet doen, is een titel invoeren voor uw toekomstige presentatie. U moet het ontwerp van de startpagina aanpassen en de juiste stijl kiezen. Selecteer hiervoor de opdracht "Ontwerpen" in het hoofdmenu van het programma. Alle hoofdcommando's van de PowerPoint-applicatie bevinden zich in het hoofdmenu van het programma; het oproepen van het hoofdcommando opent extra mogelijkheden. Probeer de startpagina niet te helder te maken, kies bij voorkeur niet meer dan twee of drie kleuren voor het ontwerp. Het ontwerp mag niet afleiden van de titel en het thema van de toekomstige presentatie.

Stap 2

Onder de belangrijkste PowerPoint-opdrachten vindt u keuzes voor diavoorstellingen. Als u Van huidige dia selecteert, wordt een voorbeeld van de huidige status van de pagina geopend. U kunt de kwaliteit ervan beoordelen, corrigeren, iets toevoegen of verwijderen.

Stap 3

Met behulp van de bovenste opdrachtbalk kunt u tekst corrigeren, tekstanimatie toevoegen en afbeeldingen wijzigen. Ook in de regel "home" kunt u dia's toevoegen, maken. De afbeeldingen voor de dia's kunnen worden geselecteerd uit de verzameling van het programma of vanaf uw computer.

Stap 4

Ga in fasen te werk. Maak een pagina, voeg afbeeldingen in, teken, tafel daar. Evalueer de kwaliteit, corrigeer indien nodig. Als alles bij u past, gaat u verder met het maken van een nieuwe pagina. Door dit te doen, bouwt u geleidelijk uw voltooide presentatie op.

Stap 5

Een ander belangrijk punt is de keuze van de schuifschakelaar. Het wisselen van presentatiedia's kan automatisch of handmatig zijn. De keuze voor de automatische modus is handig omdat je tijdens de presentatie niet afgeleid hoeft te worden door het wisselen van slides. Als je een professionele presentatie wilt geven, moet je handmatig van dia wisselen. Dit maakt het navigeren tijdens het aanleveren van het presentatiemateriaal een stuk eenvoudiger, uw woorden komen overeen met wat er op het scherm staat, u voorkomt verwarring en u kunt altijd de gewenste dia selecteren.

Populair per onderwerp