Tekst Afdrukken

Inhoudsopgave:

Tekst Afdrukken
Tekst Afdrukken

Video: Tekst Afdrukken

Video: Tekst Afdrukken
Video: Etiketten met dezelfde tekst in Word 2007 afdrukken 2023, Maart
Anonim

Om tekst te kunnen afdrukken die op een computer is getypt of in voltooide vorm in een tekstbestand is ontvangen, moet u over een printer beschikken. Een printer is een randapparaat voor afdrukken dat op uw computer wordt aangesloten via een parallelle poort, USB-poort of netwerkverbinding. Als de tekst kleurenillustraties of een veelkleurig lettertype bevat, heeft u een kleurenprinter nodig of moet u het kleurverlies in het document accepteren.

Tekst afdrukken
Tekst afdrukken

instructies:

Stap 1

Als je geen toegang hebt tot een printer, schrijf dan een tekstbestand naar een verwisselbaar medium - een flashstation, schijf of zelfs een mobiele telefoon. Zoek dan een computer die is aangesloten op een printer - tegenwoordig is het moeilijk om een kantoor te vinden dat geen printer heeft, en er zijn steeds minder mensen die wel een pc hebben maar geen printer. De printer staat vast wel bij u op het werk, bij uw kennissen of bij hen op kantoor. Er zijn ook gespecialiseerde diensten voor het afdrukken en kopiëren van documenten. Vraag als laatste redmiddel om het bestand af te drukken in een computerwinkel of in een internetcafé - als het volume van het document niet te groot is, is het onwaarschijnlijk dat u wordt geweigerd.

Stap 2

Als er een printer is, controleer dan eerst of deze is aangesloten op de computer, of deze is ingeschakeld, of er voldoende papier en toner is. Als deze printer nog nooit eerder op uw computer is aangesloten, moet u het stuurprogramma in het systeem installeren. Meestal gebeurt dit automatisch - het besturingssysteem kan de meeste printers die op de computer zijn aangesloten onafhankelijk identificeren en er een stuurprogramma voor selecteren uit de database.

Stap 3

Laad de tekst in een teksteditor. Als je het net hebt ingetypt, moet je deze stap overslaan, en als je het als een bestand hebt ontvangen, hoef je alleen maar te dubbelklikken om het in het editorprogramma te laden.

Stap 4

Selecteer de opdracht om het document te verzenden om af te drukken vanuit het teksteditormenu. De exacte locatie van deze opdracht kan van programma tot programma verschillen. In Microsoft Word 2007 moet u bijvoorbeeld op de grote ronde knop in de linkerbovenhoek van het venster klikken, het item "Afdrukken" openen in het vervolgkeuzemenu en op de regel "Snel afdrukken" klikken. In plaats van een item in het menu, kunt u de "sneltoetsen" gebruiken die aan dit commando zijn toegewezen CTRL + P - het indrukken van deze combinatie werkt op dezelfde manier in de overgrote meerderheid van programma's die voorzien in het werken met een printer. Dus je stuurt je tekst om af te drukken, en het programma toont een venster met informatie over hoe deze procedure zal plaatsvinden.

Populair per onderwerp