Hoe Maak Je Een Mappenlijst

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Mappenlijst
Hoe Maak Je Een Mappenlijst

Video: Hoe Maak Je Een Mappenlijst

Video: Hoe Maak Je Een Mappenlijst
Video: Mappen maken 2023, Maart
Anonim

Het is heel vreemd, maar in de grafische interface van Windows OS is er geen manier om een lijst met mappen of bestanden van een map in tekstformaat te verkrijgen. Het zou logisch zijn om zo'n functie ergens in de bestandsbeheerder (Explorer) te hebben, maar daar zul je hem niet vinden. Het enige dat in de standaarddistributie bestaat, zijn de rudimentaire DOS-commando's van de vorige eeuw. Het is veel gemakkelijker om catalogiseringssoftware van derden te gebruiken.

Hoe maak je een mappenlijst
Hoe maak je een mappenlijst

Noodzakelijk

Karen's Directory Printer Programma

instructies:

Stap 1

Mappen kunnen worden weergegeven met behulp van de DOS-commando's dir en tree. Maar ten eerste is het niet erg handig om elke keer de opdrachtregelterminal te starten en terug te keren naar DOS zoals in het stenen tijdperk, door de mappenboom naar het gewenste startpunt te gaan met een ander DOS-commando. En ten tweede zal de lijst die met deze methode wordt verkregen ook DOS-codering hebben, d.w.z. alle Cyrillische mapnamen moeten voor gebruik worden geconverteerd van "kryakozyabli" naar Windows-codering.

Daarom is het beter om aparte catalogiseringsprogramma's te gebruiken. Bijvoorbeeld Karen's Directory Printer. Na de installatie verschijnt een extra item in het contextmenu van mappen en schijven op de computer - Afdrukken met DirPrn. Om een lijst met de inhoud van een medium te krijgen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u dit item in het vervolgkeuzemenu.

Hoe maak je een mappenlijst
Hoe maak je een mappenlijst

Stap 2

Als gevolg hiervan start het programmavenster waarin u een van de tabbladen moet selecteren. Als u de lijst wilt afdrukken, klikt u op het tabblad Afdrukken en als u het in een bestand wilt opslaan, gaat u naar het tabblad Opslaan op schijf. U hebt een breed scala aan opties om te bepalen wat voor soort informatie de lijst moet bevatten. Als je een lijst met alleen mappen (zonder bestanden) nodig hebt, vink dan het vakje aan naast Alleen Filder-info. Of de lijst submappen moet bevatten, kan ook worden opgegeven met behulp van het label naast het item Submappen zoeken. Vink in de rechterkolom (Filder Info) alle andere mapinformatie aan die de tabel zou moeten bevatten. Klik daarna op de knop Opslaan op schijf in de linkerbenedenhoek van het venster.

Hoe maak je een mappenlijst
Hoe maak je een mappenlijst

Stap 3

Er wordt een standaardvenster geopend voor het opslaan van het bestand, waarin u de naam en locatie van de lijst moet opgeven. Als u klaar bent, klikt u op de knop "Opslaan".

Stap 4

U hebt nu een bestand met een lijst met mappen. Elke regel bevat informatie over één map, gescheiden door een tabblad. Dit formaat wordt perfect begrepen door de spreadsheet-editor - als u het bestand opent, bijvoorbeeld in Excel, dan splitst het de informatie in rijen en kolommen en heeft u een tabel die u naar eigen goeddunken verder kunt gebruiken.

Populair per onderwerp