Hoe Maak Je Een Setup-bestand Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Setup-bestand Aan
Hoe Maak Je Een Setup-bestand Aan

Video: Hoe Maak Je Een Setup-bestand Aan

Video: Hoe Maak Je Een Setup-bestand Aan
Video: How to make an Installer (Setup.exe) for your Application Software 2023, Maart
Anonim

Het maken van installatiebestanden is een noodzakelijke procedure voor elke applicatieontwikkelaar. Het zijn zelfuitpakkende archieven en automatische installatieprogramma's die gebruikers helpen toegang te krijgen tot het programma en er in de kortst mogelijke tijd mee aan de slag te gaan.

Hoe maak je een setup-bestand aan
Hoe maak je een setup-bestand aan

Noodzakelijk

  • - Computer met internettoegang;
  • - IExpress-applicatie.

instructies:

Stap 1

Download de IExpress-toepassing om zelfuitpakkende archieven te maken, zoals Setup.exe-bestanden. Deze archieven bevatten een of meer andere bestanden die de gebruiker eruit moet halen. Door installatieprogramma's van Setup.exe te maken, kunt u uw toepassingen of games gemakkelijk distribueren met de mogelijkheid om ze vanuit één pakket te installeren, in plaats van gebruikers te dwingen een groot aantal bronnen te downloaden. Niet alle Setup.exe-archieven bevatten installatieopdrachten, vooral in kleine programma's. Met IExpress kunt u het hele installatieproces zelf aanpassen.

Stap 2

Start de IExpress-toepassing. Selecteer "Maak een nieuw zelfuitpakkend bestand" en klik op "Volgende". Selecteer in het geopende venster "Bestanden uitpakken en installatie starten" om een pakket te maken dat het programma zal installeren nadat het is uitgepakt, of selecteer "Bestanden uitpakken" om een pakket te maken dat eenvoudig de inhoud van het programma comprimeert. Klik volgende".

Stap 3

Voer in het tekstvak van het nieuwe venster een naam in voor het pakket. Het scherm toont de namen van elk dialoogvenster dat de gebruiker zal zien bij het starten van de installatie van het bestand. Klik volgende.

Stap 4

Selecteer "Licentie niet weergeven" om de demonstratie van de licentieovereenkomst tijdens de installatie over te slaan, of "Licentie weergeven" voor de tegenovergestelde actie en klik vervolgens op "Bladeren" om naar een tekstbestand te verwijzen dat tijdens de installatie in het venster wordt weergegeven.

Stap 5

Druk vervolgens op de knop Toevoegen en geef het pad op naar de bestanden die u aan het installatiepakket wilt toevoegen. Selecteer het menu-item "Bericht weergeven" en geef het type gebruikerswaarschuwingen op, bijvoorbeeld "Installatie voltooid!" Klik op "Create Package" en voltooi in het scherm dat verschijnt het aanmaken van het setup-bestand Setup.exe. Klik op Voltooien om de IExpress-wizard te voltooien.

Populair per onderwerp