Hoe Een Computer Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Computer Te Repareren?
Hoe Een Computer Te Repareren?

Video: Hoe Een Computer Te Repareren?

Video: Hoe Een Computer Te Repareren?
Video: Hoe Windows 10 te repareren met behulp van automatische reparatie 2023, Maart
Anonim

Computerproblemen kunnen zowel softwarematig als technisch van aard zijn. Softwareproblemen omvatten allerlei storingen in de werking van verschillende programma's en applicaties die in het besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Tot technische storingen - eventuele storingen op componentniveau, waarvan de eliminatie in de meeste gevallen fysieke interventie vereist tot aan de vervanging van het problematische onderdeel.

Computerproblemen kunnen zowel softwarematig als technisch van aard zijn
Computerproblemen kunnen zowel softwarematig als technisch van aard zijn

instructies:

Stap 1

Aangezien elk probleem een andere oplossing vereist, moet u zich concentreren op het lokaliseren van de oorzaak van de storing. Kijk in welk stadium de computer crasht, of de computer überhaupt opstart, en zo ja, dan komt het erop aan het besturingssysteem te laden. Als deze stappen succesvol zijn, zoekt u naar manifestaties van de storing in het besturingssysteem zelf. Observeer het gedrag van de computer en probeer het probleem zo beknopt mogelijk te formuleren. Probeer op internet te zoeken naar een beschrijving en oplossing van soortgelijke storingen. Je bent vast niet de eerste die met een dergelijk probleem wordt geconfronteerd.

Stap 2

Het resultaat van uw zoekopdracht moet inzicht zijn in de ernst van de storing en het bepalen van de bron. Op technisch niveau kunnen problemen vaak niet worden verholpen zonder directe tussenkomst, maar voer niettemin speciale tests van de apparatuur uit. Voor elk onderdeel van een computer, of het nu RAM, videokaart, harde schijf of iets anders is, zijn er speciale hulpprogramma's waarmee u het probleem kunt diagnosticeren. Als u een storing vindt, probeer dan het probleemapparaat te vervangen door een vergelijkbaar apparaat. Dit zou het probleem moeten oplossen.

Stap 3

Op softwareniveau komen ook veel problemen voor. De acties van verschillende virussen kunnen bijvoorbeeld schade aan uw computer veroorzaken. Gelukkig is de computer in de meeste van deze gevallen met weinig moeite te genezen. Profiteer van de LiveCD-assembly, van waaruit u kunt opstarten zonder de harde schijf te gebruiken en de mogelijkheid krijgt om uw computer te repareren met behulp van de programma's die vooraf in de assembly zijn geïnstalleerd. De meest bekende builds van dit soort zijn de Alkid Live CD en Hiren's Boot CD, die een verscheidenheid aan diagnostische en systeemhersteltools bieden.

Populair per onderwerp