Het Formaat Wijzigen In Windows 7

Inhoudsopgave:

Het Formaat Wijzigen In Windows 7
Het Formaat Wijzigen In Windows 7

Video: Het Formaat Wijzigen In Windows 7

Video: Het Formaat Wijzigen In Windows 7
Video: Changing the Windows 7 Display Language 2024, Mei
Anonim

Ongeacht de versie van het besturingssysteem, hebben pc-gebruikers vaak te maken met een dergelijk probleem als onjuiste weergave van bestandsextensies bij het downloaden ervan. Hierdoor wordt het onmogelijk om dergelijke bestanden te openen. De enige oplossing voor dit probleem is om de extensie handmatig te wijzigen.

Het formaat wijzigen in Windows 7
Het formaat wijzigen in Windows 7

Noodzakelijk

  • - Windows Seven-besturingssysteem;
  • - Total Commander-software.

instructies:

Stap 1

Dit probleem komt het meest voor in alle versies van Opera-browsers. Om een recent gedownload bestand te openen, gaat u naar de sectie "Downloads" en dubbelklikt u met de linkermuisknop op het bestand. Als je een archief naar je harde schijf hebt gekopieerd, is de extensie hoogstwaarschijnlijk niet rar, maar htm of html. Om de inhoud van het archief correct weer te geven, moet u de extensie hernoemen.

Stap 2

Om dit te doen, moet u de weergave van de extensie inschakelen in de instellingen van het systeem zelf. Open een willekeurig Windows Verkenner-venster en let op de menubalk. Als dat niet het geval is, drukt u op de toets alt="Afbeelding" op uw toetsenbord. Open daarna het bovenste menu "Extra" en selecteer de regel "Mapopties" (in oudere versies van het besturingssysteem heette dit item "Mapopties").

Stap 3

Klik in het geopende venster op het tabblad "Bekijken". Scroll met het muiswiel helemaal door de lijst met opties en schakel de optie "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen" uit. Klik vervolgens op de knoppen Toepassen en OK om het huidige venster te sluiten.

Stap 4

Navigeer naar het bestand met de "verkeerde" extensie, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer de optie "Naam wijzigen" of druk op de F2-toets. Nu kunt u de extensie wijzigen. Opgemerkt moet worden dat deze operatie zeer serieus moet worden genomen, omdat: een verkeerd geleverde extensie maakt het bestand volledig onbruikbaar.

Stap 5

Het eindresultaat kan ook worden verkregen met speciale programma's, bijvoorbeeld de bestandsbeheerder Total Commander. Voer het uit, zoek uw bestand op een van de geopende panelen en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer Naam wijzigen of druk nogmaals op F2. Wijzig de bestandsextensie en druk op Enter. Als u dit niet doet, worden uw wijzigingen niet opgeslagen. Het is ook mogelijk om de extensie te wijzigen wanneer u dubbelklikt op de bestandskop, als u een korte tijdsinterval aanhoudt.

Aanbevolen: