Hoe U Uw Computer Kunt Beschermen Tegen Hackers

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Kunt Beschermen Tegen Hackers
Hoe U Uw Computer Kunt Beschermen Tegen Hackers

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Beschermen Tegen Hackers

Video: Zo bescherm je je computer tegen hackers 2022, November
Anonim

Voor veel gebruikers is de kwestie van het beschermen van bestanden die op een harde schijf zijn opgeslagen tegen pogingen van hackers om er toegang toe te krijgen, een acuut probleem. Hoe kunt u informatie beschermen tegen schade en de vertrouwelijkheid ervan handhaven?

Virussen en Trojaanse paarden zijn de eerste vrienden van hackers
Virussen en Trojaanse paarden zijn de eerste vrienden van hackers

Noodzakelijk

Antivirus, firewall

instructies:

Stap 1

Om geen slachtoffer te worden van een hackeraanval, moet u de volgende richtlijnen onthouden en volgen:

Open geen brieven van dubieuze ontvangers (zogenaamde spam) die in uw e-mailinbox komen, en nog meer, download geen bijgevoegde bestanden, aangezien deze zogenaamde Trojaanse paarden kunnen bevatten die, wanneer ze uw computer binnenkomen, toegang kunnen krijgen tot privégegevens en verzendt haar aanvaller. Het is het beste om dergelijke brieven meteen te verwijderen, zonder zelfs maar in hun inhoud te duiken.

Stap 2

Download geen programma's van dubieuze bronnen, want kwaadaardige Trojaanse paarden of virussen kunnen zich verspreiden onder het mom van gratis software. Gebruik alleen de nieuwste software, zoals uw browser, besturingssysteem of antivirussoftware. Fouten in de programmacode van eerdere versies kunnen door indringers worden gebruikt om uw systeem te infiltreren.

Stap 3

Gebruik voor een betere bescherming een firewall samen met antivirus. In elk geval detecteert en stopt het ongeautoriseerde pogingen om gegevens vanaf uw computer te verzenden, zelfs als de antivirus de worm of het Trojaanse paard niet detecteert.

Stap 4

Probeer geen sites te bezoeken met twijfelachtige inhoud. Voor het grootste deel bevatten pornografische sites, evenals portals met gratis programma's en muziek, in de regel verschillende soorten hackerprogramma's op hun pagina's, die gemakkelijk samen met de paginacode naar uw computer kunnen worden gedownload.

Stap 5

Sluit indien mogelijk niet alle soorten digitale media met onbekende inhoud op uw computer aan zonder specifieke reden, of het nu een laserdisk of een geheugenkaart is, zorg er eerst voor dat u de nieuwste versie van de antivirus gebruikt met een bijgewerkte database.

Populair per onderwerp