Hoe Maak Je Een Oogflare

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Oogflare
Hoe Maak Je Een Oogflare

Video: Hoe Maak Je Een Oogflare

Video: Hoe Maak Je Een Oogflare
Video: Hoe maak je een wormenhotel? | Het Klokhuis 2024, April
Anonim

U kunt schittering in de ogen aan een foto toevoegen door een deel van de afbeelding lichter te maken of door een helder gebied te schilderen met de bewerkingstools van Photoshop. Voor het gemak van het instellen van de definitieve versie van de afbeelding, is het de moeite waard om deze hulpmiddelen niet op de originele foto toe te passen, maar op de kopie ervan.

Hoe maak je een oogflare
Hoe maak je een oogflare

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - Foto.

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding die u gaat verwerken in Photoshop met behulp van de optie Openen van het menu Bestand. Als de ogen op de foto in de schaduw staan, maak ze dan iets lichter. Daarna zullen de hoogtepunten er veel indrukwekkender uitzien.

Stap 2

Een gemakkelijke manier om de ogen in een foto lichter te maken, is door een kopie van de afbeeldingslaag in de overlaymodus over de originele afbeelding te leggen. Dupliceer de achtergrondfoto met behulp van de Ctrl + J-toetsen en verander de overvloeimodus van de gemaakte laag in Overlay.

Stap 3

Om de hele foto niet lichter te maken, verbergt u de kopie van de afbeelding onder het masker door de optie Alles verbergen toe te passen in de groep Laagmasker van het menu Laag. Gebruik het penseel om de maskerfragmenten op het gebied rond de ogen wit te schilderen.

Stap 4

Het kan blijken dat na het oplichten de ogen te uitpuilend werden en de iris visueel afnam. Om dit effect tegen te gaan, schildert u over de iris met zwart, waarbij alleen het wit en de hooglichten in de afbeelding worden verlicht.

Stap 5

Voeg bovenop de kopie van de afbeelding met het masker een transparante laag in het document in om hooglichten te schilderen. Gebruik hiervoor de toetsen Ctrl + Shift + N of de optie Laag in de groep Nieuw van het menu Laag. Teken met het penseel witte stippen met zachte randen op de rand tussen de pupil en de iris. Verlaag de hardheidswaarde in de penseelinstellingen om doezelen op de randen van de afdruk te krijgen. U kunt de schittering een complexere vorm geven door de randen uit te vegen met de Smudge Tool.

Stap 6

Als je niet zeker bent van de exacte locatie van de highlights, experimenteer dan met het behandelen van één oog. Nadat u een lichtvlek met de gewenste vorm hebt getekend, schakelt u het gereedschap Verplaatsen in en verplaatst u de markering over de afbeelding. Als de plek te wazig is, past u de optie Vrije transformatie van het menu Bewerken toe op de laag waarop deze zich bevindt om de penseelafdruk te verkleinen. Nadat u een natuurlijk ogende lichtvlek hebt gemaakt, dupliceert u de laag en verplaatst u de kopie van de markering naar het andere oog.

Stap 7

Flare hoeft geen vervaging te zijn. U kunt een nieuwe laag aan uw afbeelding toevoegen met een licht rechthoekig gebied. Gebruik hiervoor het gereedschap Veelhoeklasso om de gewenste vorm op een nieuwe laag te tekenen, schilder deze met wit en deselecteer deze met de toetsen Ctrl + D. Om het gecreëerde effect er natuurlijk uit te laten zien, vermindert u de dekking van de afbeelding. U kunt de markering dupliceren en de kopie aan de andere kant van de pupil plaatsen.

Stap 8

Gebruik de optie Opslaan als in het menu Bestand om de verwerkte afbeelding op te slaan. Voor een snelle weergave selecteert u het jpg-formaat, om de afbeelding verder te bewerken, slaat u deze op in een psd-bestand.

Aanbevolen: