Een Bericht Weergeven

Inhoudsopgave:

Een Bericht Weergeven
Een Bericht Weergeven

Video: Een Bericht Weergeven

Video: Een Bericht Weergeven
Video: 2 Ways To Display A Message After Submitting HTML Form 2024, Mei
Anonim

Het weergeven van berichten op het scherm wordt gebruikt om met de gebruiker te communiceren in verschillende toepassingen, maar ook op mobiele apparaten zoals mobiele telefoons, tablets of gewone horloges. Om uw eigen bericht op het computerscherm weer te geven, hoeft u geen extra programma's te installeren of te leren programmeren. Deze taak kan eenvoudig worden uitgevoerd met behulp van de tools die in het Windows-besturingssysteem zijn ingebouwd.

Een bericht weergeven
Een bericht weergeven

Noodzakelijk

Besturingssysteem Windows XP of nieuwer

instructies:

Stap 1

Om een bericht op het scherm weer te geven, in het Windows-besturingssysteem, volstaat het om een klein script in de Visual Basic-taal te schrijven. Maak een tekstbestand script.txt. De naam en locatie van het bestand doen er niet toe. Open het bestand in een willekeurige teksteditor. Voer de string in: "MsgBox" berichttekst " (zonder de aanhalingstekens "Kerstboom", maar met aanhalingstekens "streken"). Sla het bestand op en sluit uw teksteditor. Wijzig de bestandsextensie in *.vbs. Het pictogram moet veranderen. Nu ziet het besturingssysteem dit bestand niet als een tekstbestand, maar als een reeks opdrachten die worden uitgevoerd door de ingebouwde Windows-interpreter Visual Basic. Dit onderdeel is aanwezig in alle besturingssystemen van deze familie, vanaf XP, waarmee u het script op elke computer kunt uitvoeren. Wanneer het wordt uitgevoerd, zal dit script een bericht in een venster weergeven. De geciteerde tekst kan van alles zijn.

Stap 2

Een alternatief voor VBS-script is het schrijven van Java-script. De Java-taal is complexer, maar een script dat erin is geschreven, kan niet alleen op Windows-besturingssystemen worden uitgevoerd, maar ook op vele andere. Maak een tekstbestand, open het in een editor en voer de regel "WScript. Echo (" berichttekst "); in. U hoeft geen externe aanhalingstekens in te voeren, maar als u geen interne aanhalingstekens invoert (die waarin de tekst is ingesloten), werkt het script niet. Wijzig de bestandsextensie in *.js. Voer het bestand uit voor uitvoering. Als gevolg hiervan wordt een venster weergegeven, precies hetzelfde als bij het schrijven van een programma in Visual Basic.

Stap 3

Er is een andere manier om berichten weer te geven - met de opdracht net send. Het voordeel en onderscheidend kenmerk van deze methode is dat het bericht naar elke computer op het lokale netwerk kan worden verzonden. Druk op het toetsenbord tegelijkertijd op de win + r-toetsen, voer in het geopende venster de regel cmd in en druk op Enter. Er wordt een opdrachtinvoervenster geopend. Schrijf daarin "net send computer name message" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter. De opgegeven computer zal het bericht op vrijwel dezelfde manier weergeven alsof het met een script op de lokale computer is gegenereerd. Houd er rekening mee dat het een retouradres zal bevatten. In plaats van de computernaam van de ontvanger van het bericht, kunt u het IP-adres opgeven.

Aanbevolen: