De Adresbalk Aanpassen

Inhoudsopgave:

De Adresbalk Aanpassen
De Adresbalk Aanpassen

Video: De Adresbalk Aanpassen

Video: De Adresbalk Aanpassen
Video: Divi tip - Mobiele weergave: Afstanden aanpassen 2024, Mei
Anonim

Om de locatie van een bestand in het programmavenster weer te geven, is een apart veld bedoeld, dat de adresbalk of de adresbalk wordt genoemd. Meestal is dit het "actieve" element van het toepassingsvenster, dat wil zeggen dat u hierdoor de werking van het programma kunt regelen door het adres in te voeren van het bestand dat u in dit venster wilt laden. U kunt de weergave van de adresbalk in de meeste toepassingen in-, uitschakelen en aanpassen.

De adresbalk aanpassen
De adresbalk aanpassen

instructies:

Stap 1

Als u Windows 7 niet gebruikt, kunt u de weergave van de adresbalk in Verkenner in- of uitschakelen, die fungeert als bestandsbeheerder in het Windows-besturingssysteem. Om dit te doen, start u het eerst. Dit kan op bijna een dozijn manieren, waarvan de eenvoudigste is om tegelijkertijd op de win- en e-toetsen te drukken.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop bovenaan het venster (rechts van de menubalken) en Explorer zal een contextmenu met vier items weergeven. Vink het vakje voor de "Adresbalk" aan of omgekeerd om dit element te tonen of te verbergen.

Stap 3

Vouw de sectie "Beeld" in het menu Bestandsbeheer uit en vervolgens de subsectie "Werkbalken", als u hetzelfde wilt doen als in de vorige stap, maar op een andere manier. De subsectie "Werkbalken" bevat een soortgelijk item met de naam "Adresbalk", die moet worden aangevinkt om dit paneel in het Verkenner-venster weer te geven.

Stap 4

Sleep het opschrift "Adres" met de muis naar de regel hieronder, als na het inschakelen van de weergave van de adresbalk niets anders dan dit opschrift op de juiste plaats verschijnt. Na dit slepen moet er voldoende ruimte zijn om de adresbalk zelf weer te geven. De verplaatsingsbewerking is alleen beschikbaar voor de gebruiker als er in het gedeelte "Weergave" van het gedeelte "Werkbalken" van het Verkenner-menu geen vinkje staat in het veld "Dockwerkbalken".

Stap 5

De functies beschreven in de laatste drie stappen zijn niet beschikbaar in de Windows 7-versie, maar het biedt wel de mogelijkheid om de adresbalk op de taakbalk te plaatsen. Open hiervoor het contextmenu door met de rechtermuisknop op de taakbalk te klikken, ga naar het gedeelte Panelen en selecteer de regel Adres.

Stap 6

Als u de weergave van de adresbalk in de browser moet in- of uitschakelen, opent u hiervoor bijvoorbeeld in Opera het menu en gaat u naar de sectie "Werkbalken". Zoek daar de regel "Adrespaneel" en vink het vakje ernaast aan of uit. In de nieuwste versies van Internet Explorer is de adresbalk niet uitgeschakeld, maar in eerdere versies kan dit op dezelfde manier worden gedaan als in Windows Verkenner - met behulp van het item "Adresbalk" in het gedeelte "Beeld" van het browsermenu.

Aanbevolen: