Sjablonen Openen In Word

Inhoudsopgave:

Sjablonen Openen In Word
Sjablonen Openen In Word

Video: Sjablonen Openen In Word

Video: Sjablonen Openen In Word
Video: Sjablonen installeren in Microsoft Word 2019 2024, April
Anonim

Als u bij het werken in een teksteditor Microsoft Office Word vaak dezelfde documentformulieren gebruikt, zou het niet erg rationeel zijn om ze elke keer opnieuw te maken. Het is veel gemakkelijker en eenvoudiger om een kant-en-klaar sjabloon te nemen en alle noodzakelijke wijzigingen daarin aan te brengen.

Sjablonen openen in word
Sjablonen openen in word

instructies:

Stap 1

De Office-bibliotheek en de ontwikkelaarssite voor de software hebben veel vooraf gebouwde sjablonen die de gebruiker op elk gewenst moment kan installeren, openen en wijzigen.

Stap 2

Om de sjabloon te gebruiken, start u de teksteditor Microsoft Office Word en klikt u op de Office-knop in de linkerbovenhoek van het venster (deze knop komt overeen met het menu-item "Bestand"). Selecteer in het uitgevouwen menu de opdracht Nieuw. Een nieuw venster "Document maken" wordt geopend.

Stap 3

Let op de linkerkant van het venster "Sjablonen". Selecteer uit de beschikbare lijst de categorie waaraan de gewenste sjabloon moet worden toegewezen en selecteer deze door met de linkermuisknop op de gewenste regel te klikken.

Stap 4

Het gedeelte Geïnstalleerde sjablonen bevat sjablonen die al op uw computer zijn geïnstalleerd. Door erop te klikken, ziet u in het centrale deel van het venster alle documentsjablonen die voor u beschikbaar zijn (sjablonen voor rapporten, brieven, faxen).

Stap 5

Als u een van deze sjablonen wilt openen om te bewerken, klikt u erop met de linkermuisknop. De lay-out van de geselecteerde sjabloon wordt weergegeven aan de rechterkant van het venster. Plaats een markering in het veld "Document" en klik op de knop "Maken". Het sjabloon wordt geopend in een nieuw venster. Bewerk het naar eigen inzicht en sla het op.

Stap 6

Andere categorieën bevatten sjablonen die beschikbaar zijn op de site van de softwareontwikkelaar. Om zo'n sjabloon te gebruiken, moet u deze eerst naar uw computer downloaden. De online bibliotheek bevat niet alleen sjablonen voor Microsoft Office-teams, maar ook voorbeelden van leden van deze community.

Stap 7

Als u een sjabloon wilt downloaden en openen van de Microsoft Office-website, moet u ervoor zorgen dat uw computer is verbonden met internet. Klik met de linkermuisknop op de sjabloon, rechts in het venster, lees en accepteer indien nodig de licentieovereenkomst en klik op de knop "Download". Wacht tot het downloaden van het bestand is voltooid en werk ermee op dezelfde manier als met andere sjablonen, zonder de voorwaarden van de licentieovereenkomst te schenden.

Aanbevolen: