Hoe De Sortering Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Sortering Te Wijzigen
Hoe De Sortering Te Wijzigen

Video: Hoe De Sortering Te Wijzigen

Video: Hoe De Sortering Te Wijzigen
Video: 👉★Volgorde Afspeellijst YouTube Wijzigen YouTube Afspeellijst Sorteren 2018 - Deel 24 2024, Mei
Anonim

Sortering, of tekengegevenssorteerschema's, wordt gebruikt bij de verwerking en opslag van informatie op de MS SQL-server. Sorteren omvat zowel tekenpatronen als sorteer- en sorteerregels. Het wijzigen van de toewijzingsschema's kan nodig zijn bij het maken van een nieuwe database of wanneer u foutmeldingen ontvangt.

Hoe de sortering te wijzigen
Hoe de sortering te wijzigen

instructies:

Stap 1

Maak een back-up van alle productiedatabases, aangezien de systeemdatabases automatisch worden hersteld nadat de sortering is gewijzigd.

Stap 2

Navigeer naar C: / Program Files / Microsoft SQL Server / 80 / Tools / Bin en voer het hulpprogramma rebuildm.exe uit om de servertoewijzingsschema's te wijzigen zonder opnieuw te installeren (voor Microsoft SQL Server 2000).

Stap 3

Geef het pad op naar de locatie waar de oorspronkelijke systeemdatabasebestanden zijn opgeslagen (standaard de map / x86 / Data / op de opstartschijf van Microsoft SQL Server) (voor Microsoft SQL Server 2000).

Stap 4

Wijzig de toewijzingsschema's door de opdracht setup.exe uit te voeren vanaf de opstartschijf van Microsoft SQL Server met de sleutel:

setup.exe / qn InctanceName = MSSQLServer Reinstall = SQL_Engine Rebuilddatabase = 1 SAPWD = new_password SA SQLCollation = new_schema_assignment (voor Microsoft SQL Server 2005).

Stap 5

Merk op dat de schakeloptie / qn de weergave van de installatie-interface zal uitschakelen en foutgegevens zal opslaan in logboekvermeldingen (voor Microsoft SQL Server 2005).

Stap 6

Herstel alle productiedatabases als het wijzigen van de toewijzingsschema's zorgt ervoor dat de systeemdatabases in de initialisatiestatus worden geplaatst (voor Microsoft SQL Server 2005).

Stap 7

Gebruik de volgende SQL-query om de standaardsortering te wijzigen - Cyrillic_General_CI_AS:

ALTER DATABASE database_name_to_modify VERZAMELEN required_encoding_name.

Stap 8

Houd er rekening mee dat het uitvoeren van de bovenstaande bewerking mogelijk vereist dat de eigenschappen van de geselecteerde database worden gewijzigd in exclusief gebruik. In dit geval wordt het verzoek gewijzigd in:

ALTER DATABASE db_name to_modify Single_User instellen met onmiddellijk terugdraaien

ALTER DATABASE database_name_to_modify VERZAMELEN required_encoding_name

ALTER DATABASE database_name_to_modify Set Multi_User.

Aanbevolen: