Een Assembly Maken In Windows XP Windows

Inhoudsopgave:

Een Assembly Maken In Windows XP Windows
Een Assembly Maken In Windows XP Windows

Video: Een Assembly Maken In Windows XP Windows

Video: Een Assembly Maken In Windows XP Windows
Video: Windows 10 в стиле Windows XP: Часть 2. Как я это сделал? 2024, April
Anonim

Door uw eigen Windows XP-assembly te maken, kunt u uw eigen programma's en wijzigingen in functionaliteit opnemen in de geïnstalleerde versie van de image van het besturingssysteem (OS). U kunt dus enige tijd besparen wanneer u het besturingssysteem vervolgens configureert nadat u het op uw computer hebt geïnstalleerd.

Een assembly maken in Windows XP windows
Een assembly maken in Windows XP windows

Noodzakelijk

  • - bestanden van programma's en stuurprogramma's voor montage;
  • - nLite-programma.

instructies:

Stap 1

Download de gewenste afbeelding van het besturingssysteem van de officiële Windows-website of bronnen van derden die een gelicentieerd exemplaar van het besturingssysteem leveren. Plaats ook in een aparte map de drivers en programma's die nodig zijn voor opname in de assembly in de vorm van uitvoerbare installatiebestanden.exe. Pak vervolgens de gedownloade XP-image uit met een willekeurig archiveringsprogramma (bijvoorbeeld WinRAR). Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het afbeeldingsbestand en selecteert u "Uitpakken naar" en geeft u vervolgens de map op voor het plaatsen van de systeeminstallatiebestanden.

Stap 2

Download en installeer het nLite-hulpprogramma, dat de opgeslagen softwarepakketten aan de systeemkopie zal toevoegen. De installatie wordt uitgevoerd in overeenstemming met de instructies die op het scherm verschijnen na het starten van het installatiebestand.

Stap 3

Voer de geïnstalleerde nLite op uw computer uit met behulp van de snelkoppeling die tijdens het installatieproces verscheen. Bij het opstarten ziet u het programmavenster, waarin u wordt gevraagd om de interfacetaal te selecteren. Nadat u de optie "Russisch" in de vervolgkeuzelijst hebt geselecteerd, klikt u op "Volgende".

Stap 4

Selecteer de map waarin u de uitgepakte afbeelding van het besturingssysteem hebt en klik op "Volgende". Selecteer in de lijst met voorgestelde taken voor het wijzigen van het systeem de taken die u wilt uitvoeren tijdens het werken met de afbeelding. U kunt de vereiste opties in- of uitschakelen. Als u bijvoorbeeld het installatiebestand van het Service Pack niet op het systeem hebt of het al in uw afbeelding is opgenomen, klikt u op het juiste item om het te deactiveren.

Stap 5

Volg de instructies op het scherm om de mappen toe te voegen waarin de applicatie- en stuurprogrammabestanden op uw computer zijn opgeslagen. Klik na het voltooien van de procedure op "Volgende" en importeer de rest van de bestanden, waarvan u de toevoeging hebt aangegeven in de sectie voor het selecteren van taken voor het programma.

Stap 6

Selecteer in het venster Componenten de systeemopties die u uit de XP-installatie wilt verwijderen. Elk van de bewerkbare parameters kan worden gedeactiveerd in overeenstemming met de opmerkingen die tegenover elk item aan de rechterkant van het programmavenster zullen worden gegeven. Klik na het selecteren van de gewenste gegevens nogmaals op "Volgende".

Stap 7

Selecteer in het gedeelte Automatisering de instellingen om de installatie gemakkelijker te maken. Hier kunt u uw activeringssleutel invoeren, de naam van de toekomstige gebruiker selecteren en de netwerkinstellingen opgeven. U kunt ook themapakketten en andere componenten importeren die niet in de vorige secties zijn opgenomen. Klik op "Volgende" en maak, indien nodig, de nodige registerinstellingen en deactiveer services die u niet nodig hebt. Klik na het voltooien van de instellingen op "Ja" om het maken van de gewijzigde distributie te bevestigen.

Stap 8

Klik na het einde van de bewerking op de knop "ISO maken" om een afbeelding te genereren om naar het opslagmedium te schrijven. Het maken van de assembly in Windows XP is voltooid en u kunt beginnen met het installeren en configureren van het nieuwe systeem.

Aanbevolen: