Hoe Bestanden Te Knippen

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Te Knippen
Hoe Bestanden Te Knippen

Video: Hoe Bestanden Te Knippen

Video: Hoe Bestanden Te Knippen
Video: Britt probeert de manen van George te knippen! | PaardenpraatTV 2024, Mei
Anonim

Ondanks dat er verschillende manieren zijn om bestanden in stukjes te knippen, verdient het de voorkeur om hiervoor het programma WinRar te gebruiken. De voordelen liggen voor de hand: dit programma is al geïnstalleerd op het overweldigende aantal computers, de meeste gebruikers weten hoe ze het moeten gebruiken, het backlinen van bestanden is uiterst eenvoudig. De ontvanger van het bestand zal dus niet puzzelen over hoe het gedownloade bestand moet worden gelijmd.

kies een programma om het bestand te knippen
kies een programma om het bestand te knippen

Noodzakelijk

computer, WinRar-programma

instructies:

Stap 1

Met WinRar kunt u bestanden van elk type knippen. In het voorbeeld gebruikten we een videobestand (avi), 449 mb groot. Stel dat het in stukjes moet worden gesneden zodat elk van de stukjes niet groter is dan 100 mb, om het vervolgens te uploaden naar depotbestanden. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer WinRar / Toevoegen aan archief in het menu.

Stap 2

Dit opent een venster dat lijkt op de schermafbeelding, waarin u een paar parameters moet opgeven.

Archiefnaam: u kunt dit veld laten zoals het is.

De naam van de map waar de geknipte bestanden moeten worden opgeslagen (bladerknop): u kunt dit veld laten zoals het is.

Compressiemethode: geen compressie.

Verdeel in volumes: 100mb. Aangezien de standaardgrootte in dit veld bytes is, vergeet dan niet om "mb" toe te voegen. Het is belangrijk. Als je dat niet doet, kun je eindigen met duizenden (of zelfs tienduizenden) stukjes van elk 100 bytes.

Stap 3

U kunt ook de volumegrootte uit de lijst selecteren. Als u bijvoorbeeld een groot bestand op meerdere cd's moet branden, kunt u een vooraf ingestelde waarde selecteren in de vervolgkeuzelijst. Bijvoorbeeld "700mb cd". Of gebruik de optie "automatische detectie", dan bepaalt het programma zelf de grootte van het archief, afhankelijk van het medium waarop de opname plaatsvindt.

De rest van de instellingen en opties worden bijna nooit gebruikt, dus laat ze standaard staan.

Stap 4

Nadat alles klaar is, klikt u op OK. Het proces van het in stukken knippen van het bestand begint. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van hoe groot het bestand is dat u moet knippen, hierdoor krijgt u verschillende archieven (multi-archief) van de opgegeven grootte die klaar zijn om te downloaden. Aan het einde van elke volumenaam voegt WinRar automatisch part1, part2, etc. toe. daar hoef je je dus geen zorgen over te maken.

Aanbevolen: