Hoe Een Schijf Te Ontgrendelen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Schijf Te Ontgrendelen
Hoe Een Schijf Te Ontgrendelen

Video: Hoe Een Schijf Te Ontgrendelen

Video: Hoe Een Schijf Te Ontgrendelen
Video: Как разблокировать загрузчик телефона от Xiaomi. Разблокировка загрузчика 2024, Mei
Anonim

Met de komst van Windows 7, en in sommige gevallen met andere besturingssystemen, is de beveiliging van het systeem en de bestandstoegang aanzienlijk verbeterd. Dergelijke beveiligingsmaatregelen zijn nuttig, maar aan de andere kant worden veel gebruikers geconfronteerd met een enorm probleem na het opnieuw installeren van het besturingssysteem. De essentie ervan ligt in het feit dat ze, zelfs als ze onder een beheerdersaccount werken, geen toegang hebben tot sommige mappen en bestanden op hun computer. Dit kan verschillende redenen hebben. En een daarvan is dat de mappen een andere eigenaar hebben.

Hoe een schijf te ontgrendelen
Hoe een schijf te ontgrendelen

Noodzakelijk

Beheerdersaccount

instructies:

Stap 1

Om in eerste instantie het delen of beveiligen van bestanden en mappen in te stellen, logt u in op een account met beheerdersrechten. Idealiter zou dit het allereerste account moeten zijn dat wordt aangemaakt na het installeren van het besturingssysteem.

Stap 2

Zoek de map die u wilt openen. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "eigenschappen". Ga naar het tabblad "beveiliging" en klik op de knop "bewerken". Vink alle benodigde items aan in de kolom "toestaan". Als u volledige toegang nodig heeft, selecteert u het item "alles".

Stap 3

Als het gebeurt dat je helemaal geen toegang hebt tot de partitie of schijf, dan zal je algoritme iets veranderen. Selecteer de vereiste lokale schijf of partitie en open de eigenschappen ervan. Ga naar het tabblad "Beveiliging" en klik op de knop "Geavanceerd". Ga naar het tabblad "eigenaar" en selecteer daarin "bewerken". U ziet de regels "huidige eigenaar" en "wijzig eigenaar naar". Selecteer in de tweede regel het account dat u nodig heeft, bijvoorbeeld het account waaronder u momenteel werkt en klik op "Toepassen". Vergeet niet het vakje “vervang eigenaar van subcontainers en objecten” aan te vinken. Het zal enige tijd duren om mappen en bestanden opnieuw te indexeren, en deze partitie of schijf zal volledig tot uw beschikking staan.

Aanbevolen: