Hoe Spam Van Het Scherm Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Spam Van Het Scherm Te Verwijderen
Hoe Spam Van Het Scherm Te Verwijderen

Video: Hoe Spam Van Het Scherm Te Verwijderen

Video: Hoe Spam Van Het Scherm Te Verwijderen
Video: Hoe iPhone- en iPad-agendaspam te verwijderen 2024, Mei
Anonim

Het is gebruikelijk om spam irritante en onnodige reclamemailing te noemen die in de vorm van sms naar e-mail, ICQ of naar de telefoon komt. Meer in het algemeen kan het woord "spam" worden opgevat als "verstoppen" of "interfereren". Als je veel bestanden en mappen op je bureaublad hebt die je niet gebruikt, zijn er verschillende manieren om spam op te ruimen en van je scherm te verwijderen.

Hoe spam van het scherm te verwijderen
Hoe spam van het scherm te verwijderen

instructies:

Stap 1

Bijna elke toepassing die op een computer is geïnstalleerd, maakt een snelkoppeling op het bureaublad. Beginnende gebruikers verwijderen snelkoppelingen soms niet, uit angst dat dit de werking van de pc negatief kan beïnvloeden. Als het bureaublad ook de standaardopslagmap voor een toepassing is, kunnen zich er veel bestanden op ophopen.

Stap 2

Een onderscheidend kenmerk van elk label is een pijl in de linkerbenedenhoek. Als u veel onnodige snelkoppelingen op uw bureau hebt, kunt u een van de verschillende opties gebruiken. De eerste is om ze gewoon te verwijderen. Selecteer hiervoor een groep snelkoppelingen door de linkermuisknop ingedrukt te houden en op de Delete-toets te drukken. Bevestig de handeling met de Enter-toets of met de knop "Ja" in het aanvraagvenster. Het programma zelf of de map waarnaar de snelkoppeling verwijst, blijft op de computer staan. Het verwijderen van het pictogram van het bureaublad heeft geen invloed.

Stap 3

U kunt het onderdeel "Desktop Cleanup Wizard" gebruiken. Klik met de rechtermuisknop in een lege ruimte op het bureaublad en selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Het dialoogvenster "Eigenschappen: Weergave" wordt geopend, ga naar het tabblad "Bureaublad" en klik op de knop "Bureaubladinstellingen". Activeer in het extra venster het tabblad Algemeen en klik op de knop Bureaublad wissen.

Stap 4

De "Wizard" wordt gestart. U ziet hoe vaak u een bepaald programma of bepaalde map opent. Markeer de vakjes tegenover de items die je wilt verbergen met een markering en bevestig je acties. Alle aangevinkte pictogrammen worden verplaatst naar de map "Ongebruikte snelkoppelingen" op het bureaublad.

Stap 5

Een andere optie: verwijder de snelkoppelingen voor die applicaties die u niet gebruikt en plaats de pictogrammen van vaak gebelde op de balk Snel starten. Het bevindt zich rechts van de Start-knop op de taakbalk. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk, vouw het item "Werkbalken" uit in het contextmenu en zorg ervoor dat er een markering staat naast het subitem "Snel starten".

Stap 6

Om een toepassingspictogram op Snel starten te plaatsen, selecteert u het gewenste bestand en, terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt, verplaatst u het naar de taakbalk. Als het op zijn plaats zit, laat u de muisknop los. Om het gebied van het snelstartpaneel uit te breiden, klikt u met de rechtermuisknop op de taakbalk en verwijdert u de markering van het item "Taakbalk Dock" in het vervolgkeuzemenu, past u de grootte van het paneel aan en maakt u het opnieuw vast.

Stap 7

Het is ook beter om geen gewone bestanden op het bureaublad op te slaan. Ten eerste nemen ze ruimte in beslag, waardoor het scherm rommelig wordt en ten tweede, als u het besturingssysteem dringend opnieuw moet installeren, gaan ze verloren. Maak een map op een harde schijf en verplaats uw bestanden ernaar. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het bestandspictogram en de opdrachten "Knippen" (of "Kopiëren") en "Plakken" in het contextmenu.

Aanbevolen: