Recente Documenten Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Recente Documenten Uitschakelen
Recente Documenten Uitschakelen

Video: Recente Documenten Uitschakelen

Video: Recente Documenten Uitschakelen
Video: How to Recover Unsaved Word File in MS Word 2007-2019 (100% Works) 2024, April
Anonim

De bewerking van het verwijderen van het item "Recente documenten" uit het menu "Start" kan worden uitgevoerd met behulp van standaardtools van het Microsoft Windows-besturingssysteem zonder tussenkomst van aanvullende software van derden.

Recente documenten uitschakelen
Recente documenten uitschakelen

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start" om het hoofdmenu van het systeem te openen en ga naar het item "Configuratiescherm" om de procedure te starten voor het verwijderen van het item "Recente documenten" uit het menu "Start".

Stap 2

Selecteer het item "Uiterlijk en personalisatie" en vouw de link "Taakbalk en startmenu" uit.

Stap 3

Ga naar het tabblad "Hoofdmenu" van het toepassingsvenster dat wordt geopend en schakel het veld "Een lijst met recent geopende bestanden opslaan en weergeven" in het gedeelte "Privacy" uit.

Stap 4

Schakel het selectievakje "Een lijst met recent geopende bestanden opslaan en weergeven" uit om het item "Recente documenten" toe te voegen aan het hoofdmenu Start.

Stap 5

Keer terug naar het hoofdmenu Start en ga naar Uitvoeren om een alternatieve methode te gebruiken om het geselecteerde menu-item te verwijderen.

Stap 6

Voer regedit in het veld Openen in en klik op OK om de opdracht uit te voeren om de Register-editor te starten.

Stap 7

Vouw de registersleutel HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer uit. Vervang de NoRecentDocsMenu = hex: parameterwaarde door 01, 00, 00, 00.

Stap 8

Start uw computer opnieuw op om de geselecteerde wijzigingen toe te passen.

Stap 9

Leeg de geschiedenismap "Recente documenten" in% appdata% MicrosoftWindowsRecent. Open hiervoor het contextmenu van de bestanden in het "Recente" submenu van het hoofdmenu "Start" door met de rechtermuisknop te klikken en de opdracht "Verwijderen uit deze lijst" op te geven.

Stap 10

Keer terug naar het hoofdmenu Start en typ gpedit.msc in de zoekbalk voor een alternatieve manier om bestanden in de lijst Recent te verwijderen.

Stap 11

Druk op de functietoets Enter om de uitvoering van de opdracht te bevestigen in het UAC-promptvenster dat wordt geopend door op de knop "Doorgaan" te klikken.

Stap 12

Specificeer het pad naar de map: Gebruikersconfiguratie Beheersjablonen Startmenu Taakbalk. Dubbelklik op het item "Wis het logboek van recent geopende documenten bij afsluiten" aan de rechterkant van het programmavenster om het te activeren.

Aanbevolen: