Een Foto Bijsnijden

Inhoudsopgave:

Een Foto Bijsnijden
Een Foto Bijsnijden

Video: Een Foto Bijsnijden

Video: Een Foto Bijsnijden
Video: WOORD, IMAGE CLIP zoals bijsnijden van een foto 2024, Mei
Anonim

Bij het fotograferen met een digitale zakcamera of mobiele telefoon, denkt niet iedereen na over hoe het frame moet worden ingekaderd, wat er op de achtergrond gebeurt en andere soortgelijke problemen. Als gevolg hiervan wordt bij het bekijken van de foto's onthuld dat naast het meisje dat een nieuw stijlvol kapsel laat zien, er iemands uitstekende oor was, dat het frame bederft. In een dergelijke situatie kan het bijsnijden van de afbeelding helpen, wat in elke grafische editor kan worden gedaan.

Een foto bijsnijden
Een foto bijsnijden

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - foto voor verwerking.

instructies:

Stap 1

Open de foto die u wilt bijsnijden in Photoshop. De gemakkelijkste manier om dit te doen, is door de afbeeldingsmap te openen en met de rechtermuisknop op het bestand te klikken. Kies "Openen met" in het menu dat verschijnt en selecteer Photoshop in de lijst met programma's.

Stap 2

Selecteer het gereedschap waarmee u de afbeelding wilt bijsnijden. Om dit te doen, beweegt u in het palet Gereedschappen de cursor over het gereedschap Bijsnijden en klikt u met de linkermuisknop. Daarna verandert de cursor van vorm.

Stap 3

Plaats de cursor op de bijgesneden foto, houd de linkermuisknop ingedrukt en versleep het bijsnijdkader. Laat de knop los. Het fragment van de foto dat overblijft na het bijsnijden, heeft zijn kleuren behouden en de delen van de afbeelding die worden verwijderd, worden bedekt met een semitransparant masker. Standaard is de kleur van het masker zwart, maar je kunt een andere kleur kiezen door op de gekleurde rechthoek te klikken, deze vind je in het paneel onder het hoofdmenu.

Stap 4

Als u het bijsnijden de eerste keer niet kunt verfijnen, hoeft u zich geen zorgen te maken. Je hebt de mogelijkheid om de randen van het frame met de muis te slepen om precies bij te snijden wat je nodig hebt. Om het bijsnijdkader naar de zijkant te verplaatsen, houdt u de linkermuisknop ingedrukt en sleept u de zijrand van het kader. Om het frame naar beneden of naar boven te verplaatsen, moet u aan de onder- of bovenrand trekken. Als u aan de hoek van het frame trekt, wordt het groter of kleiner.

Stap 5

Het bijsnijdkader kan rond het ankerpunt worden gedraaid, dat zich standaard in het midden van het kader bevindt. Om het kader te draaien, beweegt u de cursor over het gebied van de foto voorbij de bijsnijdrand in de buurt van de hoek van het kader. De aanwijzer verandert in een gebogen pijl. Houd de linkermuisknop ingedrukt en draai het frame naar wens.

Stap 6

Transformatie toepassen. Om dit te doen, drukt u op de Enter-toets op uw toetsenbord.

Stap 7

Sla de bijgesneden foto op met de opdracht Opslaan als in het menu Bestand. Voer bij het opslaan een andere bestandsnaam in dan het origineel.

Aanbevolen: