Tekst Versleutelen

Inhoudsopgave:

Tekst Versleutelen
Tekst Versleutelen

Video: Tekst Versleutelen

Video: Tekst Versleutelen
Video: кодирование и декодирование base64 2024, Mei
Anonim

Gegevensversleuteling is een van de manieren om informatie te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang. Er zijn veel verschillende coderingsmethoden, u hoeft alleen degene te kiezen die voor u geschikt is.

Hoe tekst te versleutelen
Hoe tekst te versleutelen

Noodzakelijk

computer

instructies:

Stap 1

Gebruik eenvoudige coderingstechnieken als u een kleine hoeveelheid informatie moet overdragen. Schrijf het originele bericht op, dan kun je het alfabet één letter verschuiven. Om dit te doen, herschrijft u de tekst, maar in plaats van elke letter, schrijft u de volgende erna in alfabetische volgorde. De tekst "Informatie" die met deze methode is versleuteld, ziet er bijvoorbeeld als volgt uit: "Yohpsnbchya". U kunt het anders doen - voer in plaats van de letter van het alfabet de letter er tegenover in, bijvoorbeeld in plaats van "A", voer "I" in. Om dit te doen, schrijft u de letters van het alfabet, deelt u deze in tweeën en nummert u elke helft.

Stap 2

Gebruik complexe vervangende cijfers om teksten te versleutelen. Het maakt gebruik van multi-alfabetische substitutie, die de alfabetten die voor codering worden gebruikt, verwisselt en vervangt. Het bericht kan worden versleuteld met behulp van het Gronsfeld-cijfer. Om dit te doen, noteert u de tekst van het bericht, bedenkt u een digitale sleutel, dat wil zeggen een combinatie van cijfers voor codering. Schrijf deze sleutel onder de letters van het bericht. Als de sleutel korter is dan de tekst, herhaalt u deze. Versleutel vervolgens het bericht op deze manier: de eerste letter van het bericht is bijvoorbeeld L. De sleutel die u hebt gebruikt, ziet eruit als 35399. Dienovereenkomstig heeft u onder de eerste letter het nummer "3". Voer dus onder dit nummer de letter in, de derde in volgorde na "L". Ontvang de letter "O". Versleutel de rest van de letters op dezelfde manier. Iedereen die de digitale code kent en de gecodeerde tekst heeft, evenals de coderingsmethode, zal de gegeven tekst gemakkelijk raden.

Stap 3

Gebruik een programma voor gegevensversleuteling als u geen tijd heeft om met cijfers en teksten te komen. Download het via de link https://zimagec.narod.ru/main/Section/Bez/FixTC0.html. Voer het programma uit, voer het wachtwoord (sleutel) in dat de basis zal vormen voor gegevenscodering. Decodering is alleen mogelijk na het invoeren van dit wachtwoord. Voer de tekst die moet worden gecodeerd in het programmavenster in, klik op de knop "Coderen" en om te decoderen - "Decoderen".

Aanbevolen: