Een Stereobeeld Bekijken

Inhoudsopgave:

Een Stereobeeld Bekijken
Een Stereobeeld Bekijken

Video: Een Stereobeeld Bekijken

Video: Een Stereobeeld Bekijken
Video: ARCHEOLOGIE: Hoe kunnen we virtueel tijdreizen over de beroemdste snelweg van het Romeinse Rijk? 2024, Mei
Anonim

Een videosequentie of individuele beelden die, wanneer bekeken, een driedimensionaal effect creëren, worden stereobeelden genoemd. Stereobeelden bekijken zonder speciaal gereedschap kan een goede oogtraining zijn.

Een stereobeeld bekijken
Een stereobeeld bekijken

instructies:

Stap 1

Een stereobeeld kan worden gemaakt met behulp van de dubbele fotografiemethode. Twee foto's van het object worden gemaakt met de lens verschoven op een afstand die gelijk is aan de afstand tussen het menselijk oog. Plaats een dia van twee foto's in een stereoscoop - een instrument met twee oculairs. U ziet moeiteloos 3D-beelden.

Stap 2

U kunt het doen zonder speciale apparatuur. Open een stereofoto op het beeldscherm of plaats foto's naast elkaar. Breng een potlood naar de rand tussen de foto's en focus erop. Begin langzaam het potlood dichter bij je ogen te bewegen. Er ontstaat een illusie dat er tussen de twee beelden een derde, driedimensionaal, verscheen.

Stap 3

Breng het potlood dicht bij je gezicht totdat de derde foto dezelfde breedte heeft als de echte foto's. Beweeg het potlood dan net zo langzaam heen en weer zonder je ogen van het potlood af te wenden. Het beeldformaat zal veranderen. Wanneer u het stereobeeld duidelijk kunt zien, verwijdert u het potlood.

Stap 4

U kunt een stereo-effect bereiken door tijdens het fotograferen kleurfilters te gebruiken. De ene opname wordt gemaakt door een blauw of groen filter, de andere door een rood. Bekijk de dia door een tweekleurige bril met rood en blauw (groen) glas om de illusie van een driedimensionaal beeld te creëren.

Stap 5

Een andere methode voor het maken van stereobeelden is het gebruik van herhalende patronen. Het vergt enige oefening om het stereo-effect op te merken.

Stap 6

Plaats uw wijsvinger tussen de afbeelding en uw ogen ongeveer in het midden. Kijk naar de vinger zonder je blik te concentreren totdat het lijkt alsof er twee vingers zijn. Verwijder langzaam uw hand zonder uw blik af te wenden van het punt waarop deze was gericht. Daarna kunt u zien dat het beeld stereoscopisch is geworden.

Stap 7

Probeer te kijken naar de afbeelding "kruis", dwz. zodat het linkeroog het rechterelement van het herhalende patroon ziet, en vice versa. Span de oogspieren niet, de blik moet enigszins "zwevend" zijn.

Stap 8

Plaats een stereobeeld voor je of open een beeld op het scherm. Focus op een punt achter de afbeelding zonder naar de patronen te kijken. Na een paar trainingen zou je het stereobeeld moeten kunnen zien.

Aanbevolen: