Opnieuw Opstarten Voorkomen?

Inhoudsopgave:

Opnieuw Opstarten Voorkomen?
Opnieuw Opstarten Voorkomen?
Anonim

Automatische herstart van het systeem kan zowel worden veroorzaakt door storingen van de geïnstalleerde apparatuur als door updates en zelfs door de acties van virustoepassingen. Specifieke acties om automatisch herstarten van de computer te voorkomen, zijn afhankelijk van de oorzaak.

Opnieuw opstarten voorkomen?
Opnieuw opstarten voorkomen?

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdmenu van het Microsoft Windows-besturingssysteem op om te voorkomen dat de computer op afstand opnieuw wordt opgestart door de abnormale beëindiging van de svchost-service en ga naar het item Alle programma's.

Stap 2

Selecteer "Standaard" en selecteer "Opdrachtprompt".

Stap 3

Typ shutdown / a in het tekstvak van de opdrachtinterpreter en bevestig de opdracht door op de functietoets Enter te drukken.

Stap 4

Keer terug naar het hoofdmenu "Start" en roep het contextmenu van het item "Deze computer" op door met de rechtermuisknop te klikken om het automatisch opnieuw opstarten van het systeem in geval van systeemstoringen te voorkomen.

Stap 5

Selecteer Eigenschappen en selecteer het tabblad Geavanceerd van het dialoogvenster Eigenschappen dat verschijnt.

Stap 6

Klik op de knop Opties in het gedeelte Opstarten en herstellen en schakel het selectievakje Automatisch opnieuw opstarten in het nieuwe dialoogvenster uit.

Stap 7

Bevestig de toepassing van de geselecteerde wijzigingen door op de knop OK te klikken en keer terug naar het hoofdmenu "Start" om de procedure uit te voeren om de automatische herstart van de computer te verbieden na de installatie van systeemupdates.

Stap 8

Ga naar Uitvoeren en voer gpedit.msc in het veld Openen in.

Stap 9

Bevestig de lancering van de "Groepsbeleid-editor" en selecteer "Lokaal groepsbeleid".

Stap 10

Vouw de koppeling Computerconfiguratie uit en ga naar het item Systeembeheer.

Stap 11

Selecteer Windows-componenten en vouw Windows Updates uit.

Stap 12

Vouw het beleid Geen automatisch herstarten met aangemelde gebruikers voor geplande automatische updates-installaties uit door te dubbelklikken en het selectievakje op het veld Ingeschakeld toe te passen.

Stap 13

Bevestig de geselecteerde wijzigingen door op OK te klikken en sluit de tool Groepsbeleid-editor.

Stap 14

Keer terug naar het menu Uitvoeren als het hulpprogramma Groepsbeleid-editor niet beschikbaar is en voer regedit in het veld Openen in om het hulpprogramma Register-editor te gebruiken.

Stap 15

Vouw de registersleutel HKEY_LOCAL_MACHINESoftwarePolicies uit en wijzig de waarde van de parameter NoAutoRebootWithLoggedOnUsers van 0 in 1.

Stap 16

Sluit het hulpprogramma Register-editor om de geselecteerde wijzigingen toe te passen.

Aanbevolen: