Hoe Maak Je Een Afbeelding Zwart-wit In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Afbeelding Zwart-wit In Photoshop
Hoe Maak Je Een Afbeelding Zwart-wit In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Afbeelding Zwart-wit In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Afbeelding Zwart-wit In Photoshop
Video: Een foto in zwart/wit omzetten (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Kleurenfotografie is niet altijd mooier en interessanter dan zwart-wit. Soms zijn het monochrome kleuren waarmee je de stemming kunt overbrengen, de gewenste entourage kunt creëren. Daarnaast komt het voor dat kleurenfotografie voor iedereen goed is, maar dat sommige overdreven heldere details afleiden van het hoofdonderwerp van fotografie. Om de afbeelding niet weg te gooien, converteert u deze naar zwart-wit. En hij zal niet alleen worden gered, maar misschien ook veel aantrekkelijker en expressiever worden.

Hoe maak je een afbeelding zwart-wit in Photoshop
Hoe maak je een afbeelding zwart-wit in Photoshop

Noodzakelijk

Photoshop, fotografie

instructies:

Stap 1

Adobe Photoshop biedt verschillende manieren om een afbeelding in zwart-wit weer te geven. Maak voordat je begint een kopie van de laag "Achtergrond", welke methode je ook kiest. Selecteer het item "beeld - correctie - zwart-wit" in het bovenste menu. Er verschijnt een venster voor je, waarin je de helderheid van verschillende tonen kunt aanpassen. Dit is de handigste en meest hoogwaardige manier om een zwart-witafbeelding te krijgen, omdat u zelf de helderheid van de kleuren kunt bewerken en ze naar wens kunt maken. U kunt uw gezicht bijvoorbeeld licht of gebruind laten lijken. De lucht kan donker en somber worden, of het leven kan licht zijn.

Stap 2

De tweede manier is om kanaalmenging te gebruiken. Mengen - mengen. Je kunt de invloed van een of ander kanaal op het totaalbeeld vergroten of verkleinen. "Beeld - correctie - kanaalmenging" is de manier waarop we het nodig hebben. Helemaal onderaan het venster dat verschijnt, vink je het selectievakje 'monochroom' aan. Het beeld wordt zwart-wit en door de schuifregelaars van de verschillende kanalen te verplaatsen krijg je het gewenste resultaat.

Stap 3

De derde en gemakkelijkste manier is om te verkleuren. Selecteer het menu-item "Beeld - Correctie - Verzadiging" of druk gewoon op de toetsencombinatie Shift + Ctrl + U. De laag verliest alle kleurinformatie, waardoor de afbeelding zwart-wit wordt. Het nadeel van deze methode is dat je het uiterlijk van de foto op geen enkele manier kunt beïnvloeden en dat het onmogelijk is om de helderheid van de tonen te bewerken.

Aanbevolen: