Hoe Maak Je Een Foto Helderder?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Foto Helderder?
Hoe Maak Je Een Foto Helderder?

Video: Hoe Maak Je Een Foto Helderder?

Video: Hoe Maak Je Een Foto Helderder?
Video: Donkere onderbelichte foto lichter maken. 2024, Mei
Anonim

De regel "de beste foto is een willekeurige foto" is heel gebruikelijk. Een glimlach die plotseling gevangen zit in een cameralens is soms duurder dan duizend geënsceneerde foto's. Maar een willekeurig frame is meestal niet van zeer hoge kwaliteit, juist omdat de apparatuur er niet op is afgestemd. Om de foto te laten schitteren met nieuwe kleuren, is het noodzakelijk om deze helderder en rijker te maken.

Hoe maak je een foto helderder?
Hoe maak je een foto helderder?

Het is nodig

  • - een computer met de mogelijkheid om er een camera op aan te sluiten
  • - Microsoft Office Picture Manager-programma uit het Microsoft Office-softwarepakket
  • Optioneel:
  • - Paint. NET-programma of een andere grafische editor

instructies:

Stap 1

Zet op elke bekende en toegankelijke manier de benodigde foto / afbeelding over naar uw computer en sla deze overal op uw harde schijf op.

Gebruik een van de twee hieronder voorgestelde methoden om de helderheid van het beeld te verhogen.

Stap 2

Methode één. U hebt het programma Microsoft Office Picture Manager nodig uit de Microsoft Office-suite.

1. Open de gewenste afbeelding in dit programma. Dit kan door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en "Openen met …" te selecteren.

Tip: Als Microsoft Office Picture Manager het standaardprogramma is voor het bekijken van afbeeldingsbestanden, hoeft u alleen maar op de afbeelding te dubbelklikken om deze in het gewenste programma te openen.

2. Zoek het pictogram "Afbeelding wijzigen" op de werkbalk of selecteer het menu-item Beeld - Helderheid en contrast ….

Het instellingengebied wordt aan de rechterkant geopend.

3. Gebruik de knop "Helderheid aanpassen" van het programma om de optimale instellingen te selecteren. Als het resultaat niet bij u past, kan de actie worden geannuleerd met de bijbehorende knop.

Pas de helderheid van het beeld aan en breng het naar jouw mening op het optimale niveau met behulp van vijf verschillende schuifregelaars. Met het Microsoft Office Picture Manager-programma kunt u zowel de helderheid als het contrast van de afbeelding als geheel verhogen/verlagen, en deze parameters afzonderlijk aanpassen voor de lichte of donkere delen van de afbeelding.

Stap 3

Methode twee. U hebt een grafische editor nodig. Bijvoorbeeld het gratis programma Paint. NET, waarvan de mogelijkheden vrij breed zijn.

1. Open de gewenste afbeelding in dit programma. Dit kan worden gedaan door het item "Open …" in het menu "Bestand" in het programma te selecteren of door het bestand eenvoudig met de muis uit de map in het programma te slepen.

2. U kunt de algehele helderheid van het beeld met dit programma op verschillende manieren tegelijk bewerken. Selecteer een van de volgende opties in het menu Aanpassingen:

- Helderheid / contrast. Hier kunt u de algehele helderheid van het beeld verhogen.

- Tint verzadiging. Het item "Helderheid" in dit submenu maakt het beeld als geheel lichter.

- Automatische niveaus. Misschien kan het programma uw foto zelfstandig verbeteren en bent u tevreden met het resultaat.

- Bochten. Dit gedeelte van het menu is bedoeld voor meer ervaren gebruikers en stelt u in staat om aanzienlijke aanpassingen te maken aan de belichting / schaduw van een foto of foto. U kunt zelf proberen de instellingen te achterhalen.

Tip: U kunt meerdere van bovenstaande middelen tegelijkertijd toepassen om het gewenste effect te bereiken.

Aanbevolen: