Hoe Maak Je Een Schilderij In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Schilderij In Photoshop
Hoe Maak Je Een Schilderij In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Schilderij In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Schilderij In Photoshop
Video: Hoe maak je een schilderij in Photoshop? 2024, Mei
Anonim

Als je niet weet hoe je moet tekenen, maar wel wilt zien hoe een foto eruit zou zien in een schilderachtige versie, dan kan Adobe Photoshop je helpen. Met behulp van talloze filters en Photoshop-plug-ins kunt u elke foto gemakkelijk veranderen in een analoog van een afbeelding die is getekend met schilder- of grafische technieken. Gebruik hiervoor in Photoshop CS5 het Mixerpenseel, wat het proces van het omzetten van een foto in een schilderij aanzienlijk vereenvoudigt in vergelijking met eerdere versies van het programma.

Hoe maak je een schilderij in Photoshop
Hoe maak je een schilderij in Photoshop

instructies:

Stap 1

Open de foto die u wilt wijzigen en dupliceer de achtergrondlaag (laag dupliceren). Selecteer de Brush Tool in het Brush Tool menu en selecteer de Mixer Brush in het Brush menu. In de brush instellingen selecteer je de Round Fan with a tick baard.

Stap 2

Klik nogmaals op het pictogram voor penseelinstellingen en stel de gewenste opties in, en vergeet niet de AirBrush-modus in te schakelen. Stel de penseelgrootte in op minimaal 170 pixels. Begin met een penseel achtereenvolgens alle objecten op de foto te bewerken en schilder ze in een cirkelvormige beweging. Kies je bijvoorbeeld voor een landschapsfoto, begin dan met het borstelen van de foto met de boom en stammen.

Stap 3

U kunt ook het type penseel wijzigen - kies bijvoorbeeld ronde of puntige penselen om de meest interessante en ongebruikelijke effecten te bereiken. Gebruik een cirkelvormige beweging om alle details van de foto zorgvuldig te verwerken en verklein indien nodig de grootte van het penseel als u kleine objecten moet verwerken.

Stap 4

Gebruik het gereedschap Verscherpen en een penseel van 400 px om helderheid en scherpte toe te voegen aan de delen van de foto die te onscherp zijn. Als je het overdreef, kies dan de optie Fade Sharpen Tool in het menu Bewerken.

Stap 5

Pas artistieke filters toe op de afbeelding - selecteer Artistiek> Droog penseel in het menu Filter met een penseelgrootte van 0, detail 10 en textuur 3. Pas vervolgens een Surface Blur-filter met een straal van 3 en een drempel van 4 toe op de foto. foto is klaar.

Aanbevolen: