Wat Is Een Database?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Database?
Wat Is Een Database?

Video: Wat Is Een Database?

Video: Wat Is Een Database?
Video: Wat is een database - SQL 2024, April
Anonim

Database (DB) is een verzameling informatie over elk vakgebied, georganiseerd volgens specifieke regels en bewaard in het computergeheugen. Er is geen eenduidige definitie van deze term, maar er zijn de volgende onderscheidende kenmerken van een database: het wordt opgeslagen en ook verwerkt in computersystemen, gegevens in een database hebben een logische structuur, in een database zijn er metadata die de structuur ervan beschrijven.

Wat is een database?
Wat is een database?

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste voorbeelden zijn autodatabases (winkel), databases voor hoger onderwijs (referentieboek), productdatabases (magazijn), enz. Een van de centrale punten van elke database is het datamodel dat wordt gebruikt. Het omvat de structuur van gegevens in de database, hun relaties en communicatiemethoden met elkaar, evenals bewerkingen daarop. Er zijn drie soorten datamodellen: hiërarchisch model, netwerk, relationeel.

Stap 2

De essentie van de hiërarchische structuur is als volgt. Database-items op het ene niveau zijn ondergeschikt aan items op een ander niveau. De verbindingen tussen de elementen vormen daardoor de opbouw van het bomenplan. Die. het volgende gebeurt: de elementen die origineel zijn, geven aanleiding tot nieuwe elementen, en die zijn op hun beurt nog nieuwer. Een belangrijk kenmerk is dat elk element slechts één ouder kan hebben. Een goed voorbeeld van een hiërarchisch datamodel is de stamboom.

Stap 3

In netwerkstructuren kan elk onderliggend element meer dan één generator hebben. Het belangrijkste verschil tussen een netwerkstructuur en een hiërarchische is dat elk element in het netwerkmodel een relatie heeft met elk ander element ervan. Een voorbeeld van een netwerkdatabase is een database die informatie bevat over studenten die lessen volgen voor specifieke instructeurs. Eén student kan de vakken van verschillende docenten volgen en verschillende studenten kunnen bij dezelfde docent komen.

Stap 4

Een relationele database is een database die kan worden weergegeven als een tweedimensionale array. Het idee is om willekeurige relaties tussen elementen in een tweedimensionale tabel weer te geven. Een voorbeeld is een tabel met informatie over studenten. Eén regel komt overeen met één leerling, d.w.z. één gegeven zijn. De kolommen bevatten informatie over de studenten, bijvoorbeeld naam, geboortedatum, adres, etc.

Stap 5

Een databasebeheersysteem (DBMS) is gespecialiseerde software die nodig is voor het maken, onderhouden en ondersteunen van databases. DBMS kan informatie in de database invoeren, bewerken, zoeken en andere bewerkingen uitvoeren. Voorbeelden zijn Microsoft Access, MySQL, Microsoft SQL Server, Paradox, Oracle, etc.

Aanbevolen: