Hoe Een Tafel Op Maat Te Maken?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tafel Op Maat Te Maken?
Hoe Een Tafel Op Maat Te Maken?

Video: Hoe Een Tafel Op Maat Te Maken?

Video: Hoe Een Tafel Op Maat Te Maken?
Video: Zelf een tafel maken met steigerpijp 2024, Mei
Anonim

De procedure voor het wijzigen van het formaat van een tabel is afhankelijk van het doel van het gebruik en wordt op verschillende manieren uitgevoerd in Microsoft Word-, Microsoft Excel- en HTML-toepassingen.

Hoe een tafel op maat te maken?
Hoe een tafel op maat te maken?

instructies:

Stap 1

Specificeer een willekeurige cel van de Excel-tabel en open het menu "Extra" van de bovenste werkbalk van het toepassingsvenster (voor Excel-tabellen).

Stap 2

Klik op het tabblad Ontwerpen en klik op de knop Tabel formaat wijzigen in het gedeelte Eigenschappen (voor Excel-tabellen).

Stap 3

Geef de gewenste celadressen op in het veld "Selecteer een nieuw gegevensbereik voor de tabel" en klik op OK om de toepassing van de geselecteerde wijzigingen te bevestigen (voor Excel-tabellen).

Stap 4

Wijs met de muiscursor naar de rechteronderrand van de geselecteerde tabel en wacht tot de cursor verandert in een tweekoppige pijl (voor Excel-tabellen).

Stap 5

Sleep de rand naar de gewenste locatie om het formaat te wijzigen (voor Excel-tabellen).

Stap 6

Selecteer de te wijzigen kolommen in de Word-tabel en open het menu Tabel in de bovenste werkbalk van het toepassingsvenster (voor Word-tabellen).

Stap 7

Selecteer het item "Tabeleigenschappen" en ga naar het tabblad "Kolom" van het dialoogvenster Eigenschappen dat wordt geopend (voor Word-tabellen).

Stap 8

Specificeer de gewenste kolombreedtes in de daarvoor bestemde velden en bevestig uw keuze door op OK te klikken (voor Word-tabellen).

Stap 9

Klik op het tabblad Tabel van het dialoogvenster Tabeleigenschappen en geef de gewenste opties op in de daarvoor bestemde velden (voor Word-tabellen).

Stap 10

Bevestig de toepassing van de geselecteerde wijzigingen door op OK te klikken (voor Word-tabellen).

Stap 11

Onthoud dat de oorspronkelijke afmetingen van de HTML-tabel niet zijn ingesteld en worden bepaald op basis van de inhoud van de cellen. Om de grootte van de gemaakte tabel te wijzigen, beweegt u de muisaanwijzer over een willekeurige cel en wacht u tot de cursor verandert in een tweekoppige pijl (voor HTML-tabellen).

Stap 12

Definieer de bestaande tabelgroottes in de speciale liniaalvelden bovenaan en links in het venster en verplaats de pijl naar de gewenste locatie (voor HTML-tabellen).

Stap 13

Zorg ervoor dat de verkregen parameters overeenkomen met de gewenste parameters in het extra venster van formaat wijzigen (tussen haakjes worden de gegevens van het formaat weergegeven ten opzichte van de bestaande grootte) (voor HTML-tabellen).

Aanbevolen: