Hoe De Gateway Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Gateway Uit Te Schakelen?
Hoe De Gateway Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Gateway Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Gateway Uit Te Schakelen?
Video: Default Gateway Explained 2024, Mei
Anonim

Het opzetten van netwerkapparatuur vereist soms het zelf configureren van gateways. Om een specifiek apparaat los te koppelen van het netwerk, is de eenvoudigste manier om de gateway uit te schakelen waarmee het is verbonden met internet.

Hoe de gateway uit te schakelen?
Hoe de gateway uit te schakelen?

Noodzakelijk

netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Open het instellingenmenu van uw router. Start hiervoor een internetbrowser op elke computer die is aangesloten op uw netwerkapparatuur. Voer het IP-adres van de router in en druk op de Enter-toets. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in om toegang te krijgen tot de instellingen van het netwerkapparaat.

Stap 2

Als u alle netwerkcomputers volledig moet loskoppelen, koppelt u de router los van internet. Ga hiervoor naar het menu Status. Zoek de status van uw internetverbinding en klik op de knop Uitschakelen.

Stap 3

Als u bepaalde apparaten moet loskoppelen van internet of het netwerk, opent u het menu met extra opties. Navigeer naar Routetabel. Selecteer de gewenste lokale poort en verwijder alle routes ervoor. Doorgaans kunt u met deze methode uw statische route-instellingen opnieuw instellen. Als de DHCP-functie actief is, hebben computers toegang tot internet.

Stap 4

Als u een ASUS-router gebruikt, opent u het menu "Status". Zoek een netwerkdiagram en een lijst met apparaten die op de router zijn aangesloten.

Stap 5

Selecteer nu de gewenste computer (laptop) en stel daarvoor de parameter Disable in. Deze methode om de gateway uit te schakelen wordt aanbevolen als computers via netwerkhubs op de router zijn aangesloten. Die. Op één LAN-poort van de router zijn meerdere pc's aangesloten.

Stap 6

Als de computer waarvoor u de gateway wilt uitschakelen rechtstreeks op de LAN-poort is aangesloten, verbreekt u deze verbinding gewoon fysiek door de vereiste netwerkkabel eruit te trekken.

Stap 7

Om een bepaalde computer voor langere tijd los te koppelen van het netwerk, voert u het MAC-adres van de netwerkkaart in de routeringstabel in. Stel dit MAC-adres in op Uitschakelen. Start de router opnieuw op om de wijzigingen in de instellingen toe te passen.

Aanbevolen: