Hoe De Video Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Video Te Veranderen
Hoe De Video Te Veranderen

Video: Hoe De Video Te Veranderen

Video: Hoe De Video Te Veranderen
Video: NLP Training - Hoe Je NLP Gebruikt Om Je Leven Te Veranderen 2024, Mei
Anonim

Digitale video is een integraal onderdeel van ons leven geworden. In de moderne wereld wordt het meeste videomateriaal op de een of andere manier bewaard en verspreid in digitale vorm en op digitale media. De beschikbaarheid van video-opnameapparatuur voor consumenten stimuleert de snelle groei van amateurvideo in particuliere videocollecties. Daarom beginnen de meeste mensen die in het dagelijks leven een computer gebruiken, vroeg of laat na te denken over hoe ze de video kunnen veranderen door er verschillende effecten aan toe te voegen, de resolutie of compressieverhouding te wijzigen. Dit alles kan worden gedaan met behulp van de gratis videoverwerkingssoftware VirtualDub.

Hoe de video te veranderen
Hoe de video te veranderen

Noodzakelijk

VirtualDub-videoverwerkingssoftware kan worden gedownload op

instructies:

Stap 1

Open het videobestand in VirtualDub-software. Selecteer hiervoor de items "Bestand" en "Videobestand openen…" in het hoofdmenu van de applicatie. U kunt ook op de toetsencombinatie Ctrl + O drukken. In het geopende bestandsdialoogvenster dat verschijnt, selecteert u het bestand dat u wilt bewerken en klikt u op de knop "Openen". Voor het gemak van het bekijken van frames van de originele en bewerkte video, kunt u de grootte van de corresponderende vensters wijzigen door de weergaveschaal in het contextmenu te selecteren.

Stap 2

Bewerk je video. Gebruik de opdrachten in het menu Bewerken om wijzigingen aan te brengen. U kunt videofragmenten knippen, kopiëren, plakken en verwijderen met respectievelijk de opdrachten Knippen, Kopiëren, Plakken en Verwijderen. De commando's "Set selectie start" en "Set selectie einde" worden gebruikt om het begin en einde van de selectie van een videofragment in te stellen. Met de opdracht "Alles selecteren" kun je alle video's van begin tot eind selecteren. Door de videoclip bladeren kan met behulp van de schuifregelaar of de knoppen op het bedieningspaneel.

Hoe de video te veranderen
Hoe de video te veranderen

Stap 3

Voeg effecten toe aan de bewerkte video met behulp van filters. Selecteer "Video" en "Filters …" in het menu, of druk op de toetsencombinatie Ctrl + F. In het dialoogvenster "Filters" dat verschijnt, voegt en configureert u de vereiste filters.

Hoe de video te veranderen
Hoe de video te veranderen

Stap 4

Stel de framesnelheid van de resulterende video in. Selecteer de items "Video" en "Frame Rate …" in het menu, of druk op de toetsencombinatie Ctrl + R. Stel de vereiste parameters in in het dialoogvenster "Video frame rate control" dat verschijnt.

Hoe de video te veranderen
Hoe de video te veranderen

Stap 5

Selecteer de encoder om de videostream te comprimeren. Open het dialoogvenster "Videocompressie selecteren" door op de toetsen Ctrl + P te drukken of door de menu-items "Video", "Compressie …" te selecteren. Stel in het dialoogvenster de selectie in op de gewenste encoder. Configureer indien nodig de geselecteerde encoder door op de knop "Configureren" te klikken.

Hoe de video te veranderen
Hoe de video te veranderen

Stap 6

Configureer de encoder om de audiostream te comprimeren. Selecteer "Audio" en "Volledige verwerkingsmodus" in het menu, vervolgens "Audio" en "Compressie". Selecteer in het dialoogvenster "Selecteer audiocompressie" de gewenste encoder en vervolgens het juiste audiostreamformaat.

Hoe de video te veranderen
Hoe de video te veranderen

Stap 7

Sla de bewerkte video op in een bestand. Selecteer hiervoor de items "Bestand" en "Opslaan als AVI …" in het menu, of druk gewoon op de F7-toets. Geef in het dialoogvenster dat verschijnt de naam en het pad op om het bestand op te slaan. Klik vervolgens op de knop "Opslaan". Het proces van het opslaan van het bestand zal beginnen. Het kan behoorlijk lang duren omdat de video wordt verwerkt tijdens het opslaan. De huidige verwerkingsstatistieken worden weergegeven in het dialoogvenster "VirtualDub-status". Aan het einde van het opslaan wordt dit dialoogvenster automatisch gesloten.

Aanbevolen: