Hoe Installeer Ik Een Netwerkkaart

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Een Netwerkkaart
Hoe Installeer Ik Een Netwerkkaart

Video: Hoe Installeer Ik Een Netwerkkaart

Video: Hoe Installeer Ik Een Netwerkkaart
Video: netwerkkaart 2024, April
Anonim

Het is moeilijk om je een moderne computer voor te stellen zonder een netwerkkaart. Toegang tot lokale netwerken, die in veel huizen zijn gehuld, tot internet, dat mensen uit verschillende landen verenigt, wordt meestal uitgevoerd via een netwerkkaart.

Een netwerkkaart installeren network
Een netwerkkaart installeren network

instructies:

Stap 1

Voordat u een netwerkkaart koopt, moet u ervoor zorgen dat uw moederbord er geen heeft ingebouwd. Mogelijk hebt u al een netwerkkaart, maar deze is uitgeschakeld. In dit geval moet u het in het BIOS activeren. Om dit te doen, wanneer de computer opstart, gaat u naar het BIOS en zoekt u naar de overeenkomstige parameter in het menu Integrated Peripherals.

Stap 2

Als het moederbord geen netwerkkaart heeft, koop er dan een in een computerwinkel. Koppel de computersysteemeenheid los. Verwijder de zijklep om toegang te krijgen tot het moederbord.

Stap 3

Selecteer een lege sleuf op het moederbord om een netwerkkaart te installeren. Verwijder het deksel ernaast van de achterkant van de systeemeenheid. Plaats de NIC over de sleuf en druk deze stevig op zijn plaats. Zet het vast met de bevestigingsschroef.

Stap 4

Sluit de kabel aan op de aansluiting van de netwerkkaart. Zet uw computer aan. Als de kaart correct is geïnstalleerd, ziet u de LED's erop knipperen, wat de uitwisseling van informatie met het netwerk aangeeft.

Stap 5

Nu kunt u de systeemeenheid sluiten door de zijklep te installeren. Configureer vervolgens, indien nodig, de verbinding met het lokale netwerk. Maak en configureer ook internetverbindingen.

Stap 6

Om een netwerkkaart te laten werken, hoeft u meestal geen extra stuurprogramma's te installeren. Als u problemen ondervindt bij het maken van verbindingen, of als de netwerkkaart niet zichtbaar is in Windows, moet deze mogelijk op het systeem worden ingeschakeld. Ga hiervoor naar "Apparaatbeheer", zoek "Netwerkadapters", klik met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde model en selecteer de opdracht "Inschakelen" in het vervolgkeuzemenu.

Aanbevolen: