Hoe Maak Je Een 64-bits Systeem?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een 64-bits Systeem?
Hoe Maak Je Een 64-bits Systeem?

Video: Hoe Maak Je Een 64-bits Systeem?

Video: Hoe Maak Je Een 64-bits Systeem?
Video: How to upgrade windows 32bit to 64bit (windows 7/8/10) 2024, Mei
Anonim

In sommige situaties wordt aanbevolen om een 64-bits besturingssysteem te installeren. Dit geldt vooral als uw computer of laptop meer dan 3 GB RAM heeft.

Hoe maak je een 64-bits systeem?
Hoe maak je een 64-bits systeem?

Noodzakelijk

installatieschijf

instructies:

Stap 1

Zorg er eerst voor dat de apparaten die op uw computer zijn geïnstalleerd, kunnen werken met een 64-bits besturingssysteem. Bestudeer hiervoor de kenmerken van het moederbord en de processor. Als u geen instructies voor de bovengenoemde apparaten beschikbaar heeft, bezoek dan de officiële websites van hun fabrikanten.

Stap 2

Ga nu verder met de installatie van het nieuwe besturingssysteem. Het is nieuw, omdat de ontwikkelaars van Windows OS niet zorgen voor een soepele overgang van de 32-bits versie naar de 64-bits versie. Sla alle belangrijke bestanden op de systeempartitie van de schijf op.

Stap 3

Monteer de Windows Seven-installatieschijf in uw dvd-station en start uw computer opnieuw op. Druk op de F8-toets. Het display toont een lijst met apparaten waarvan het mogelijk is om de computer verder op te starten. Selecteer dvd-station en druk op Enter.

Stap 4

Selecteer een taal in het eerste venster van het installatiemenu. U kunt Engels kiezen omdat dit geen invloed heeft op de taal van het besturingssysteem zelf. Selecteer in het volgende venster de vereiste OS-versie. In dit geval is dat Windows 7 … x64. Als u x86 selecteert, wordt een 32-bits versie van het besturingssysteem geïnstalleerd.

Stap 5

Klik in het volgende venster van het programma op de knop "Installeren". Selecteer de harde schijfpartitie waar u het nieuwe 64-bits besturingssysteem wilt installeren.

Stap 6

Als zo'n sectie niet bestaat, maak deze dan aan. Klik hiervoor op de knop "Schijfinstellingen". Selecteer de lokale schijf die u wilt splitsen en klik op de knop Verwijderen. Klik nu op de knop "Maken" en geef de grootte van de toekomstige schijf op. Herhaal deze handeling om een tweede partitie te maken.

Stap 7

Selecteer de gewenste lokale schijf en klik op de knop "Installeren". Tijdens het installatieproces wordt de computer twee keer opnieuw opgestart. Houd er rekening mee dat programma's die gericht zijn op een 32-bits besturingssysteem nu worden geïnstalleerd in de map Program Files x86.

Aanbevolen: