Een LAN Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een LAN Aansluiten
Een LAN Aansluiten

Video: Een LAN Aansluiten

Video: Een LAN Aansluiten
Video: How to Setup or Configure LAN Internet Connection to Laptop or Desktop PC 2024, April
Anonim

Vaak stellen gebruikers vragen over het aansluiten van een lokaal netwerk op een computer. Velen hebben computers en soms willen ze bijvoorbeeld spelletjes met elkaar spelen. Een lokaal netwerk op een computer kan heel snel worden aangesloten. U moet een eenvoudige procedure uitvoeren.

Een LAN aansluiten
Een LAN aansluiten

Noodzakelijk

Personal computer, Devcon-programma

instructies:

Stap 1

Ga naar de "Start"-knop van uw computer. Selecteer daar een sectie zoals "Configuratiescherm". U kunt het als volgt proberen: "Start", dan in "Instellingen" en "Configuratiescherm". Schakel over naar de klassieke look. Dit gedeelte bevindt zich in de linkerbovenhoek. Er wordt een venster met verschillende pictogrammen voor u geopend. Zoek "Netwerkverbinding" en open dit gedeelte. Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte met uw muis. Selecteer in het venster dat voor u wordt geopend het item "Eigenschappen" in de lijst. Klik daar op de sectie "Local Area Connection".

Stap 2

Het pictogram verschijnt. Klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer opnieuw Eigenschappen in het venster. U ziet het tabblad "Local Area Connection - Eigenschappen". Selecteer met de muis het item "Internet Protocol (ТСР / IP)". Klik dan op de knop met de naam "Eigenschappen". Vervolgens wordt de volgende optie voor u geopend, waar u op het tabblad "Gebruik het volgende IP-adres" klikt (vink het vakje daar aan). Vink vervolgens het vakje "Gebruik de volgende DNS-serveradressen" aan. Vul vervolgens alle netwerkinstellingen in, dat wil zeggen, voer uw IP-adres in, evenals het subnetmasker, enz. Klik waar nodig op de knop "OK" om de instellingen op te slaan. Alle verbindingen zijn ingesteld.

Stap 3

Als het lokale netwerk eerder was uitgeschakeld, kunt u het snel inschakelen via de opdrachtregel. Download en installeer hiervoor het programma "Devcon" op uw computer. Dit is een klein hulpprogramma waarmee u verschillende hulpprogramma's kunt aansluiten en loskoppelen. Kijk in "Apparaatbeheer" naar de informatie over de netwerkkaart. Er moet een lange rij zijn met letters en cijfers. Kijk daar wat er over de kaart staat, vooral vóór het eerste "&"-teken. Bijvoorbeeld "PCI / VEN_10EC". Ga naar de opdrachtregel en plak daar de uitdrukking "devcon.exe enable PCI / VEN_10EC".

Aanbevolen: