Hoe Gegevens Op Een Schijf Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Gegevens Op Een Schijf Te Herstellen
Hoe Gegevens Op Een Schijf Te Herstellen

Video: Hoe Gegevens Op Een Schijf Te Herstellen

Video: Hoe Gegevens Op Een Schijf Te Herstellen
Video: Verwijderde bestanden op de Mac herstellen met Disk Drill Pro 2024, April
Anonim

Helaas is niemand veilig voor het verliezen van bestanden van de harde schijf. Soms loopt u door systeemstoringen, virussen of onjuiste opmaak het risico zeer belangrijke en noodzakelijke bestanden te verliezen. Maar het goede nieuws is dat het mogelijk is om ze te herstellen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, in de onderstaande instructies zullen we een van hen in meer detail analyseren - met behulp van een zeer handig programma.

Hoe gegevens op een schijf te herstellen
Hoe gegevens op een schijf te herstellen

instructies:

Stap 1

Laten we proberen bestanden te herstellen met een programma genaamd FINDNTFS. Dit programma wordt gratis verspreid en kan u helpen bij het vinden en repareren van beschadigde NTFS-partities. Het programma heeft verschillende versies, waaronder bijvoorbeeld een die in DOS-modus werkt, wat betekent dat het helpt als Windows niet wordt geladen. Dit programma heeft veel verschillende handige functies, maar nu zijn we geïnteresseerd in bestandsherstel.

Installeer dus het programma FindNTFS op uw computer met behulp van een DOS-diskette die het bestand findntfs.exe bevat.

Stap 2

Typ bij de opdrachtprompt 'FINDNTFS # 1 1 1 c: / recoverylog.txt files', waarbij # het stationsnummer is. In het geval dat u slechts één harde schijf hebt, stelt u de waarde in op 1, en als er meerdere schijven zijn, is 1 de waarde van de C-schijf.

Stap 3

Deze opdracht begint met het zoeken naar NTFS-bestanden met behulp van het programma. Het programma geeft de volledige lijst met gevonden bestanden weer in een tekstbestand op schijf C. Hier kunt u elk bestand op elk van de stations opgeven, maar maak het niet op hetzelfde station waarop u bestanden herstelt. Als zo'n bestand is gemaakt, bekijk het dan.

Stap 4

In het geval dat de zoekopdracht succesvol was, vindt u in deze lijst alle benodigde bestanden. Houd er rekening mee dat de mappen waarin het programma deze bestanden heeft gevonden mogelijk niet overeenkomen met de mappen waarin de bestanden zich daadwerkelijk bevonden. Schrijf dus nu de nummers op van de mappen die je wilt.

Stap 5

Gebruik nu de opdracht 'kopiëren' om bestanden te herstellen met behulp van het FindFTPS-programma. Onthoud dat het programma bestanden zal schrijven naar de map waarin het zich bevindt, dus zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de herstelde bestanden in deze map.

Stap 6

Voer nu het commando ‘findntfs # 1 1 1 copy #’ uit, waarbij je de eerste hash vervangt door het nummer van je harde schijf en de tweede door het nummer van de gewenste map. U kunt maximaal tien mapnummers opgeven. Zorg ervoor dat u het mapnummer opgeeft, anders zal het programma proberen alle bestanden van deze schijf te kopiëren.

Stap 7

Controleer nu of alle herstelde bestanden intact en niet beschadigd zijn.

Aanbevolen: