Virtueel Geheugen Vrijmaken Op Uw Computer

Inhoudsopgave:

Virtueel Geheugen Vrijmaken Op Uw Computer
Virtueel Geheugen Vrijmaken Op Uw Computer

Video: Virtueel Geheugen Vrijmaken Op Uw Computer

Video: Virtueel Geheugen Vrijmaken Op Uw Computer
Video: Virtueel Geheugen - voor dummies. 2024, Mei
Anonim

Soms komt het voor dat het systeem een melding geeft over het gebrek aan virtueel geheugen. Het probleem is niet ernstig als er een keer zo'n bericht was, maar als het regelmatig opduikt, heeft het systeem dringend meer vrije ruimte nodig in het virtuele geheugen.

Virtueel geheugen vrijmaken op uw computer
Virtueel geheugen vrijmaken op uw computer

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer in het menu Start of op het bureaublad.

Stap 2

Selecteer onderaan in het contextmenu dat verschijnt Eigenschappen. Het venster Systeemeigenschappen wordt geopend. Het zal verschillende tabbladen hebben.

Stap 3

Ga naar het tabblad "Geavanceerd" door erop te klikken met de linkermuisknop. Daar ziet u drie secties met instellingen, die elk hun eigen knop "Instellingen" (Instellingen) hebben, die het instellingenvenster openen.

Stap 4

Klik op de knop "Instellingen" onder de instellingen voor "Prestaties". Het venster Prestatie-instellingen wordt geopend. Dit venster heeft drie tabbladen. Klik op het tabblad "Geavanceerd".

Stap 5

Klik met de linkermuisknop op de knop Wijzigen onderaan het venster onder het gedeelte Virtueel geheugen. Het instellingenvenster met dezelfde naam wordt geopend. Het bovenste deel van dit venster wordt ingenomen door een lijst met lokale schijven die op uw computer werken. Selecteer de lokale schijf waar u virtueel geheugen wilt vrijmaken. In het waarde-invoervenster ziet u de huidige waarden van de initiële grootte van uw virtuele geheugen en de maximale grootte.

Stap 6

Verhoog deze waarden om meer vrij virtueel geheugen op uw computer te krijgen.

Stap 7

Als uw systeem vaak een bericht weergeeft over het gebrek aan virtueel geheugen, en u weet niet welke grootte u nodig heeft, laat het systeem dan automatisch de hoeveelheid virtueel geheugen toewijzen voor zijn behoeften. Selecteer hiervoor de modus "Door het systeem beheerde grootte". Bevestig uw keuze door op OK te klikken. Dit bespaart u vervelende systeemwaarschuwingen en houdt uw virtueel geheugen onder controle.

Aanbevolen: