Een Afbeelding Van De C-schijf Maken

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Van De C-schijf Maken
Een Afbeelding Van De C-schijf Maken

Video: Een Afbeelding Van De C-schijf Maken

Video: Een Afbeelding Van De C-schijf Maken
Video: SSD / C Schijf 100% vol? Hoe je in Windows 10 je harde schijf of ssd snel kunt opruimen 2024, Mei
Anonim

De afbeelding van de systeempartitie van de harde schijf wordt meestal gebruikt voor snel herstel van Windows. In tegenstelling tot de gebruikelijke installatie van het systeem, kunt u met deze methode de werkstatus van programma's en hulpprogramma's op de werkende partitie herstellen.

Een afbeelding van de C-schijf maken
Een afbeelding van de C-schijf maken

Noodzakelijk

  • - Windows Zeven;
  • - Acronis True Image;
  • - dvd's.

instructies:

Stap 1

Het Windows Seven-besturingssysteem biedt de mogelijkheid om een image van lokale schijven te maken. Door het gebruik ervan kunt u geen toevlucht nemen tot de hulp van programma's van derden. Bereid eerst een plaats voor om de image van de systeempartitie op te slaan.

Stap 2

Hiervoor wordt meestal niet-toegewezen ruimte op de harde schijf gebruikt. De optie is niet de beste, omdat u het systeem niet kunt herstellen in het geval van een storing van de harde schijf. Gebruik een externe harde schijf of een extra vaste harde schijf om de afbeelding op te slaan.

Stap 3

Sluit het geselecteerde apparaat aan op uw computer. Open het Configuratiescherm in Windows Seven. Ga naar het submenu "Systeem en beveiliging". Selecteer het menu "Back-up en herstel".

Stap 4

Selecteer in het menu met extra acties het item "Een systeemimage maken". Wacht terwijl het systeem de beschikbare locaties voor het opslaan van het archief bepaalt. Selecteer de niet-toegewezen ruimte of schijfpartitie en klik op de knop "Archief". Als u dvd-stations wilt gebruiken om het archief op te slaan, bereidt u 5-6 lege schijven voor.

Stap 5

Het beeldvormingsproces kan meer dan een uur duren. Wacht tot het is voltooid en koppel de schijf los. Als u Windows XP gebruikt, gebruikt u Acronis True Image om een afbeelding te maken. Installeer het hulpprogramma en voer het uit.

Stap 6

Selecteer het menu Systeemschijfkopie maken. Geef het station en de sectie op waar het gemaakte archief zich zal bevinden. Klik op de knop "Maken" en wacht terwijl het programma de vereiste bewerkingen uitvoert.

Stap 7

Om Windows XP in dit geval te herstellen, moet u een opstartbare schijf met Acronis-software gebruiken. Zorg er van tevoren voor dat u zo'n schijf maakt. Dit bespaart u tijd bij het zoeken naar een andere computer of een kant-en-klaar opstartapparaat.

Aanbevolen: