Een Afbeelding Maken Op Een Netbook

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Maken Op Een Netbook
Een Afbeelding Maken Op Een Netbook

Video: Een Afbeelding Maken Op Een Netbook

Video: Een Afbeelding Maken Op Een Netbook
Video: Hoe maak ik een screenshot in Windows? 2024, Mei
Anonim

Veel mensen maken al lange tijd actief gebruik van cd- en dvd-schijfimages. Om alle informatie van een bepaalde schijf op te slaan, wordt in de meeste gevallen een image gemaakt. Zoals u zich kunt voorstellen, is de enige technische vereiste hiervoor een dvd-station.

Een afbeelding maken op een netbook
Een afbeelding maken op een netbook

instructies:

Stap 1

Als u een schijfkopie wilt maken met een netbook, hebt u een extern dvd-station nodig. Dit apparaat wordt aangesloten op de USB-poort van de mobiele computer en vervult alle functies van een geïntegreerde schijf. Sluit het externe dvd-station aan op uw netbook. Wacht tot de stuurprogramma's voor de nieuwe hardware zijn geïnstalleerd. Als dit niet gebeurt, zoek dan de benodigde stuurprogramma's op de website van de fabrikant voor deze schijf.

Stap 2

Download en installeer het programma Alcohol Soft. Houd er rekening mee dat u de versie van het programma moet gebruiken die overeenkomt met het geïnstalleerde besturingssysteem. Start uw computer opnieuw op om de installatie van de applicatie te voltooien. Voer het alcoholprogramma uit.

Stap 3

Open de lade van het externe dvd-station en plaats de schijf die u wilt kopiëren erin. Vouw het programmavenster uit en klik op de knop "Virtuele schijf". Selecteer een schijf en klik op "OK". Wacht terwijl het programma een nieuwe virtuele schijf maakt.

Stap 4

Ga naar het menu "Beeldvorming". Wacht tot het lezen van de geplaatste schijf is voltooid. Selecteer het gewenste dvd-station en klik op Volgende. Voer de naam van het toekomstige afbeeldingsbestand in en specificeer de map waarin het programma het zal opslaan. Klik op de knop "Volgende" en wacht tot het proces voor het maken van een nieuwe afbeelding is voltooid. Daarna verschijnt de naam in het hoofdmenu van het programma.

Stap 5

Om deze afbeeldingen te gebruiken, voert u het programma uit en klikt u met de rechtermuisknop op de naam. Selecteer het item "Mount to device" en selecteer in het vervolgkeuzemenu een van uw virtuele schijven. Open nu het menu "Deze computer" en selecteer de gewenste virtuele schijf. Als alternatief kunt u het programma Daemon Tools gebruiken. Onthoud dat de Lite-versie niet de mogelijkheid biedt om afbeeldingen te maken, maar dat u alleen kant-en-klare bestanden kunt lezen.

Aanbevolen: