Hoe Een Flashstation Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Flashstation Te Herstellen
Hoe Een Flashstation Te Herstellen

Video: Hoe Een Flashstation Te Herstellen

Video: Hoe Een Flashstation Te Herstellen
Video: HOE USB STICK HERSTELLEN TOT VOLLEDIGE CAPACITEIT ?? 2024, Mei
Anonim

Flash-drives zijn niet het soort dingen dat de eigenaar bijzonder dierbaar is. Daarom, vaak wanneer de "flashdrive" weigert te worden gedetecteerd of de opgenomen gegevens te geven, wordt deze toegeschreven aan de gebruiksvoorwaarden en eenvoudigweg weggegooid. Ondertussen heeft het feit dat het apparaat aan de toetsen bungelde in de meeste gevallen geen enkele invloed op de werking ervan. En de echte oorzaak van de storing is een ingebouwde controllerfout, die eenvoudig op te lossen is.

Hoe een flashstation te herstellen
Hoe een flashstation te herstellen

instructies:

Stap 1

U moet beginnen met het identificeren van de oorzaken van de problemen. Als je merkt dat het apparaat vaak "verdwenen" uit het systeem of de gegevensoverdracht werd onderbroken, dan zijn hoogstwaarschijnlijk de contacten beschadigd en dan is het echt beter om er afstand van te doen. Reparatie kost in dit geval minstens de helft van de kosten van een nieuwe. Als de problemen zitten in de herkenning door het systeem, onjuiste weergave van de geheugengrootte of gebrek aan respons, dan is de mogelijkheid om het flashgeheugen te herstellen vrij groot.

Stap 2

Om de flashdrive "in gebruik" te retourneren, moet u het model van de controller-microschakeling kennen die zorgt voor communicatie tussen de geheugeneenheid en de computer. U kunt het model achterhalen door de schijfbehuizing te openen, maar het is beter om deze methode in reserve te laten, omdat het gemakkelijk is om de "internals" te beschadigen. Elke controller heeft PID (apparaatcode) en VID (fabrikantcode) codes ingebed. Ze kunnen worden gelezen met behulp van het programma USBDeview. Op sommige modellen wordt deze informatie weergegeven wanneer u met de rechtermuisknop op het apparaat klikt.

Stap 3

Nadat u de aangegeven codes hebt gevonden, moet u deze gebruiken (en een zoekmachine of gespecialiseerde databases gebruiken) om het model van de "flashdrive" -controller te bepalen. Zie de iFlash-database voor details.

Stap 4

Zoek via dezelfde database een hulpprogramma waarmee u het apparaat kunt reflashen (lees hoe u dit doet, afhankelijk van welk hulpprogramma het is). Met een grote kans dat het dan weer werkt.

Aanbevolen: