Een Lokaal Netwerk Opzetten

Inhoudsopgave:

Een Lokaal Netwerk Opzetten
Een Lokaal Netwerk Opzetten

Video: Een Lokaal Netwerk Opzetten

Video: Een Lokaal Netwerk Opzetten
Video: Netwerken voor beginners deel 1: Infrastructuur en IP plan 2024, Mei
Anonim

Om de stabiele werking van het lokale netwerk te garanderen, is het noodzakelijk om de netwerkadapters correct te configureren. Daarnaast is het soms nodig om extra apparatuur te gebruiken waarmee je meerdere pc's kunt aansluiten.

Een lokaal netwerk opzetten
Een lokaal netwerk opzetten

Noodzakelijk

  • - schakelaar;
  • - netwerkkabels.

instructies:

Stap 1

Gebruik een netwerkhub om computers te combineren tot een werkgroep. Het is belangrijk om te begrijpen dat u alleen een switch hoeft aan te schaffen als u meer dan drie computers in het netwerk wilt opnemen.

Stap 2

Sluit de schakelaar aan op wisselstroom. Koop of bereid het vereiste aantal rechte krimpkabels voor. RJ45 LAN-connectoren worden gebruikt om verbinding te maken met een computer en een hub.

Stap 3

Verbind desktop en mobiele computers met de switch. Schakel de pc-gegevens in en begin met het debuggen van de lokale netwerkparameters. Zet eerst de routeringstabel op nul. Dit geldt met name in die situaties waarin de computer actief werd gebruikt in een ander lokaal netwerk.

Stap 4

Open het menu Start en selecteer Uitvoeren. Voer de opdracht cmd in en druk op de Enter-toets. Dit is vereist om de Windows-console te starten. Voer nu de lijnroute –f in en druk op Enter. Start uw computer opnieuw op nadat u de routeringstabel opnieuw hebt ingesteld. Volg dit algoritme voor de rest van de computers.

Stap 5

Configureer nu de netwerkadapterparameters. Open het startmenu en ga naar de lijst met lokale verbindingen. Zoek het pictogram van het gewenste netwerk en ga naar de eigenschappen ervan.

Stap 6

Open nu het dialoogvenster TCP / IP-instellingen. Klik op "Gebruik het volgende IP-adres". Stel een waarde in voor deze netwerkadapter. Druk op de Tab-toets om het resulterende subnetmasker te bekijken.

Stap 7

Configureer de netwerkkaarten van de overige computers. Voer de waarden in voor de IP-adressen die overeenkomen met de eerste drie segmenten. Hierdoor kunnen systemen automatisch hetzelfde subnetmasker bieden.

Stap 8

Maak openbare mappen op de doelcomputers. Voeg items toe aan Netwerkomgeving om snel toegang te krijgen tot de bestanden die je nodig hebt.

Aanbevolen: