Hoe De Mysql-database Te Kopiëren

Inhoudsopgave:

Hoe De Mysql-database Te Kopiëren
Hoe De Mysql-database Te Kopiëren

Video: Hoe De Mysql-database Te Kopiëren

Video: Hoe De Mysql-database Te Kopiëren
Video: How to Connect HTML Form with MySQL Database using PHP 2024, April
Anonim

Voor alle aangepaste MySQL-databasebewerkingen kunt u het beste de gratis phpMyAdmin-toepassing gebruiken. Het kan worden gedownload van de website van de fabrikant en zowel lokaal als op een externe server worden geïnstalleerd. Als je het controlepaneel van je hostingprovider gebruikt, hoef je deze niet te installeren, aangezien de meeste hosters deze applicatie standaard hebben geïnstalleerd.

Hoe de mysql-database te kopiëren
Hoe de mysql-database te kopiëren

instructies:

Stap 1

Gebruik de functie voor het exporteren van tabellen om de inhoud van de brondatabase als SQL-instructies op te halen. Om dit te doen, na het laden van de phpMyAdmin-interface en het inloggen op de SQL-server die de brondatabase opslaat, gaat u ernaartoe door op de overeenkomstige link in het linkerframe te klikken. Klik vervolgens op de link "Exporteren" in het rechterframe.

Stap 2

Klik op de koppeling Alles selecteren boven de lijst met tabellen voor deze database in het gedeelte Exporteren van het rechterframe van de toepassingsinterface. In de sectie "Parameters" kunnen alle instellingen worden achtergelaten in de vorm waarin phpMyAdmin ze standaard instelt. Als de hoeveelheid gegevens die door de tabellen van deze database is opgeslagen erg groot is, is het beter om bestanden te gebruiken voor de overdracht - vink het vakje naast het bericht "Opslaan als bestand" aan. Zonder deze markering plaatst de toepassing de geëxporteerde gegevens in een tekstveld met meerdere regels, waaruit ze eenvoudig kunnen worden gekopieerd en vervolgens in het overeenkomstige veld op de doel-SQL-server kunnen worden geplakt. Klik op de knop "OK" en het programma zal de nodige verzoeken opstellen en verzenden, en vervolgens aanbieden om het bestand met de geëxporteerde gegevens op te slaan of ze in het juiste veld op de volgende geladen pagina weer te geven.

Stap 3

Log in op een vergelijkbare phpMyAdmin-interface op de SQL-server waar u de draagbare database wilt plaatsen. Doe dit in een nieuw browsertabblad als de gegevens moeten worden overgedragen met behulp van de "kopiëren / plakken"-methode. Voer de naam van de database in het veld "Nieuwe database" in en klik op de knop "Maken". Het programma stuurt een verzoek, waarna de server een lege database met de opgegeven naam maakt, de applicatie hierover informeert en een pagina met een lege database opent.

Stap 4

Gebruik de importfunctie om kopieën te maken van de originele tabellen en de gegevens die erin zijn opgeslagen in deze database, als de overdracht bestanden gebruikt. Door op het tabblad "Importeren" in het rechterframe te klikken, opent u een formulier waarin u op de knop "Bladeren" moet klikken, het bestand moet zoeken dat bij het exporteren van de gegevens is gemaakt en vervolgens op de knop "OK" moet klikken. De toepassing uploadt de instructies in het bestand naar de server, en nadat ze zijn uitgevoerd, werkt het de pagina's bij, met een lijst van gemaakte tabellen in het linkerframe en meer gedetailleerde informatie over hen in het rechterframe.

Stap 5

Klik in plaats van de vorige stap op het tabblad SQL als u migreert zonder tussenliggende bestanden te gebruiken. Schakel vervolgens naar het browsertabblad waar u een formulier hebt met de geëxporteerde SQL-instructies voor gegevens geopend, selecteer en kopieer ze. Schakel terug, plak alles wat je hebt gekopieerd in het veld onder de woorden "SQL-query(s) naar de database uitvoeren" en klik op "OK". De applicatie stuurt verzoeken naar de server, die tabellen zal maken, deze met gegevens zal vullen en een rapport over de resultaten zal retourneren. PhpMyAdmin zal u dit rapport tonen en de inhoud van de nu niet langer lege database bijwerken.

Aanbevolen: