Een Virtueel Lokaal Netwerk Maken

Inhoudsopgave:

Een Virtueel Lokaal Netwerk Maken
Een Virtueel Lokaal Netwerk Maken

Video: Een Virtueel Lokaal Netwerk Maken

Video: Een Virtueel Lokaal Netwerk Maken
Video: Netwerken voor beginners deel 1: Infrastructuur en IP plan 2024, Mei
Anonim

Soms worden pc-gebruikers geconfronteerd met de noodzaak om meerdere computers in één lokaal netwerk te combineren, maar vanwege een aantal redenen (bijvoorbeeld hun afstand tot elkaar) kunnen ze dit niet doen. In dergelijke gevallen zullen speciale programma's die zijn ontworpen om virtuele lokale netwerken te creëren, te hulp komen. De meest voor de hand liggende taak van dergelijke hulpprogramma's is de mogelijkheid om met vrienden via een lokaal netwerk te spelen. Naast deze functie zijn er echter nog veel meer, bijvoorbeeld de mogelijkheid om bestanden over te dragen, met netwerkprinters te werken, de computers van andere mensen te besturen. Om een virtueel lokaal netwerk te maken, kunt u dus de volgende programma's gebruiken.

Een virtueel lokaal netwerk maken
Een virtueel lokaal netwerk maken

instructies:

Stap 1

Hamachi is de meest populaire virtuele netwerksoftware. Maar het probleem is dat je met dit hulpprogramma maar 16 computers kunt combineren. Als er behoefte is om veel meer mensen aan te sluiten, dan zul je in dit geval een licentie moeten aanschaffen, die $ 200 per jaar kost. De meest interessante eigenschap van dit programma is ook dat je met behulp van een speciale interface je eigen installatieprogramma van het programma kunt maken, dat, wanneer het is geïnstalleerd, gebruikers zal toevoegen aan het netwerk dat je hebt gemaakt.

Stap 2

Comodo EasyVPN is een nieuwe ontwikkeling van een bekend bedrijf dat al veel handige en gratis programma's heeft gemaakt. De voordelen van dit hulpprogramma zijn onder meer een vrij eenvoudige installatie van een virtueel netwerk. Om het programma te gebruiken, moet u uw eigen profiel maken (dat u in de toekomst tegen herconfiguratie zal beschermen). Met dit hulpprogramma kunt u niet alleen via het lokale netwerk spelen, maar ook een speciale chat gebruiken met een functie voor bestandsoverdracht. Een andere extra functie is de afstandsbediening van het bureaublad van een andere computer.

Stap 3

Rembo wordt momenteel getest, dus je kunt alle functies gratis gebruiken. Het is echter de bedoeling om in de toekomst premium-accounts te introduceren, door aan te schaffen waarmee u extra functies kunt gebruiken. Over het algemeen herhaalt dit programma alle voorgaande opties, maar er is één functie - door simpelweg meerdere mappen of bestanden toe te voegen aan een speciale lijst, maakt u ze onmiddellijk beschikbaar voor gebruik door alle andere computers. Daarnaast vindt bestandsoverdracht plaats met behulp van het BitTorrent-protocol, wat de snelheid van informatie-uitwisseling aanzienlijk verhoogt.

Stap 4

NeoRouter kan op alle bestaande besturingssystemen worden geïnstalleerd, evenals in sommige routermodellen - dit zal hun mogelijkheden aanvullen. Dit programma onderscheidt zich doordat het werkt volgens het client-server-principe. Dat wil zeggen, om te werken, moet u een servergedeelte op een van de computers installeren, hierdoor kunnen andere computers veel sneller bestanden uitwisselen.

Aanbevolen: