Hoe Een Koptelefoon Op De Achterkant Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Koptelefoon Op De Achterkant Aan Te Sluiten
Hoe Een Koptelefoon Op De Achterkant Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Koptelefoon Op De Achterkant Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Koptelefoon Op De Achterkant Aan Te Sluiten
Video: Hoe een draadloze Bluetooth hoofdtelefoon aan te sluiten 2024, April
Anonim

Bijna altijd hebben systeemeenheden van desktopcomputers dubbele connectoren op de achter- en voorpanelen voor het aansluiten van externe audioapparaten, waaronder hoofdtelefoons. De connectoren aan de achterkant zitten direct op het moederbord of de geluidskaart, terwijl de connectoren aan de voorkant er apart ingestoken worden bij het in elkaar zetten van de computer. Ben je van plan om altijd een koptelefoon te gebruiken, dan is het handiger om hiervoor een van de aansluitingen aan de achterkant van de systeemeenheid te gebruiken.

Hoe een koptelefoon op de achterkant aan te sluiten
Hoe een koptelefoon op de achterkant aan te sluiten

instructies:

Stap 1

Plaats de systeemeenheid zo dat u het proces van verbinding met het achterpaneel visueel kunt regelen, niet door aanraking - u moet niet alleen de locatie van de aansluitingen zien, maar ook hun kleurcodering. Het is in dit geval niet nodig om de computer uit te schakelen, maar als u geen toegang kunt krijgen tot de achterkant van de systeemeenheid zonder de draden los te koppelen, schakel deze dan tijdelijk uit.

Stap 2

Zoek het juiste slot. Als de aansluitkabel van de aan te sluiten koptelefoon aan het uiteinde een smalle plug (miniJack) heeft, dan moet je een jack vinden van dezelfde diameter, gemarkeerd met groene (salade) kleurmarkering. Als de stekker een grotere diameter (3,5 mm) heeft dan de connector (2,5 mm), moet u de juiste adapter (40-100r.) extra aanschaffen. Als de aansluitkabel van de hoofdtelefoon eindigt met een platte USB-connector, dan is het niet nodig om een specifieke USB-connector op het achterpaneel te selecteren, deze zijn equivalent.

Stap 3

Start uw computer op als u deze hebt uitgeschakeld. Als dit niet het geval is, wacht dan een paar seconden totdat het besturingssysteem het nieuwe aangesloten apparaat heeft gedetecteerd. In de regel hoeft de gebruiker verder niets te doen, daarna is de koptelefoon direct klaar voor gebruik.

Stap 4

Als er na het aansluiten van de koptelefoon helemaal geen geluid is of slechts één kanaal werkt, dan kunnen er verschillende redenen zijn. Een daarvan is dat het moederbord een ingebouwde geluidskaart heeft die niet kan werken met de standaard driver van het besturingssysteem dat op je computer is geïnstalleerd. Meestal wordt dit probleem opgelost door het Realtec HD-stuurprogramma te installeren, dat te vinden is in de softwarebundel van de gekochte hoofdtelefoon of moederbord. Het is ook niet moeilijk om het op internet te vinden - het is gratis software, die gratis verkrijgbaar is bij de fabrikant.

Aanbevolen: