Hoe Het Systeem Over Te Zetten Naar Een Andere Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Het Systeem Over Te Zetten Naar Een Andere Computer
Hoe Het Systeem Over Te Zetten Naar Een Andere Computer

Video: Hoe Het Systeem Over Te Zetten Naar Een Andere Computer

Video: Hoe Het Systeem Over Te Zetten Naar Een Andere Computer
Video: Meerdere beeldschermen instellen in Windows 10 | Microsoft 2024, April
Anonim

Vaak is het nodig om een reeds geïnstalleerd besturingssysteem met alle programma's en documenten over te zetten naar nieuwe hardware. De redenen zijn verschillend, maar de belangrijkste is de computerupgrade of de vervanging ervan. Het is vrij eenvoudig om de overdracht van het besturingssysteem uit te voeren, maar u moet een specifiek algoritme volgen om alle acties uit te voeren.

Hoe het systeem over te zetten naar een andere computer
Hoe het systeem over te zetten naar een andere computer

Noodzakelijk

Persoonlijke computer

instructies:

Stap 1

Eerst moet u een nieuwe kopie van het besturingssysteem op de nieuwe hardware installeren. Het is erg belangrijk dat de versie van het nieuwe besturingssysteem en de versie van het draagbare besturingssysteem overeenkomen. Ook moeten de letters van de schijfpartitie en het pad naar de systeemmappen overeenkomen. Vervolgens moet u alle services uitschakelen die optioneel zijn bij het maken van een back-up.

Stap 2

Voer "Ntbackup" uit. Met deze opdracht wordt een kopie gemaakt van alle schijven op de computer. Nu moet je teruggaan naar de nieuwe pc en "Ntbackup" uitvoeren. In de instellingen moet u de functie "Altijd het bestand op mijn computer vervangen" inschakelen. Na de ondernomen acties start u het systeemherstel vanaf de back-up, nadat u eerder de functie "Oorspronkelijke locatie" hebt geselecteerd. Wanneer het systeem volledig is hersteld, moet u uw computer opnieuw opstarten. Als het op het netwerk werkt, moet u de verbinding verbreken om conflicten te voorkomen.

Stap 3

Als het herstelde systeem niet werkt, zoals vaak gebeurt vanwege HAL-mismatch, moet u het herstellen met behulp van de gelicentieerde distributiekit. Start de pc op met de Windows-distributie-cd. Eerst wordt u gevraagd of u Windows wilt installeren. Antwoord ja om de bewerking voort te zetten. Daarna wordt u gevraagd de licentieovereenkomst te lezen.

Stap 4

Na het accepteren van de voorwaarden, zal het systeem controleren op de aanwezigheid van eerder geïnstalleerde versies van Windows, en als er een wordt gevonden, zal het u aanbieden om het te herstellen of een nieuwe kopie te installeren. Aangezien u geïnteresseerd bent in reparaties, moet u op de "R"-toets drukken. Tijdens de reparatie installeert het systeem de HAL opnieuw, berekent de hardware opnieuw en werkt de gegevens in de map “% SystemRoot% Repair” bij volgens de nieuwe waarden. Over het algemeen zal het met een bepaald trainingsniveau en enige concentratie niet moeilijk zijn om het systeem te herstellen.

Aanbevolen: