Hoe Google Chrome Van Laptop Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Google Chrome Van Laptop Te Verwijderen
Hoe Google Chrome Van Laptop Te Verwijderen

Video: Hoe Google Chrome Van Laptop Te Verwijderen

Video: Hoe Google Chrome Van Laptop Te Verwijderen
Video: How to Delete Search History on Google Chrome Laptop! 2024, April
Anonim

Het verwijderen van de Google Chrome-internetbrowser op een laptop is niet anders dan het verwijderen van een gewone pc. De procedure voor het verwijderen van dit programma hangt alleen af van het besturingssysteem waarop het is geïnstalleerd.

Hoe Google Chrome van laptop te verwijderen
Hoe Google Chrome van laptop te verwijderen

Mac OS

Start het Finder-programma, met zijn hulp hebt u toegang tot elk bestand en elke map die beschikbaar is op de laptop. Zoek de map Toepassingen erin en daarin de map Google Chrome. Om deze map te verwijderen, sleept u deze naar het prullenbakpictogram.

Afhankelijk van de systeeminstellingen moet u bij het verwijderen van Google Chrome mogelijk de beheerdersaanmelding en het beheerderswachtwoord invoeren. Geef de vereiste informatie op en klik op OK.

Windows XP

Voordat u Google Chrome op Windows XP verwijdert, moet u het sluiten als het actief is. Zorg er ook voor dat het programma niet op de achtergrond draait door de pictogrammen aan de rechterkant van de Windows-taakbalk te controleren. Open het "Configuratiescherm" en start de toepassing "Programma's toevoegen of verwijderen". Zoek Google Chrome in de lijst met programma's en klik op de knop Verwijderen.

Indien nodig kunt u informatie over browserinstellingen, bladwijzers, accountgegevens, etc. verwijderen.

Windows Vista, Windows 7, Windows 8

Sluit het Google Chrome-programma als het actief is en controleer of het op de achtergrond draait. Open "Configuratiescherm". Selecteer in het gedeelte "Programma's" "Een programma verwijderen". Zoek Google Chrome in de lijst die wordt geopend, dubbelklik erop en bevestig de verwijdering. In het bevestigingsvenster kunt u de vakjes aanvinken om de programma-instellingen te verwijderen en de standaardbrowser selecteren.

Handmatige verwijdering

Voor het handmatig verwijderen van Google Chrome moeten wijzigingen worden aangebracht in het Windows-register. Om de mogelijkheid van het invoeren van foutieve gegevens uit te sluiten, is het raadzaam eerst een reservekopie van dit register te maken. Daarnaast is het raadzaam om specialisten te raadplegen voor de juiste uitvoering van deze operatie. Open het "Configuratiescherm" en ga naar het gedeelte "Vormgeving en persoonlijke instellingen". Klik op het item "Mapopties", ga in het geopende venster naar het tabblad "Bekijken" en schakel het selectievakje "Extensies van geregistreerde bestandstypen verbergen" uit.

Klik in het Google Chrome-venster met de rechtermuisknop en selecteer "Opslaan als…". Voer de naam van het bestand remove.reg in, terwijl u het bestandstype "Alle bestanden" kiest. Sluit het Google Chrome-programmavenster. Voer het bestand remove.reg uit door erop te dubbelklikken en bevestig de bewerking door op de knop "Ja" te klikken. Open de map "Mijn Computer", typ in de adresbalk:

% GEBRUIKERSPROFIEL% / Lokale instellingen / Applicatiegegevens / Google (voor Windows XP), % LOCALAPPDATA% / Google (voor Windows Vista, Windows 7 en Windows 8).

In het geopende venster verwijder je de Chrome-map, waarna het Google Chrome-programma volledig van je laptop wordt verwijderd.

Aanbevolen: