Hoe Maak Je Een Overlay In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Overlay In Photoshop
Hoe Maak Je Een Overlay In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Overlay In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Overlay In Photoshop
Video: Create a Gaming Overlay for Streams using Photoshop 2024, Mei
Anonim

Met behulp van de grafische editor Adobe Photoshop kunt u de meest ongelooflijke visuele effecten creëren en bekende foto's en afbeeldingen onherkenbaar veranderen. Met name in Photoshop kun je de ene afbeelding over de andere heen leggen, waardoor je ongebruikelijke en originele effecten op de afbeelding kunt bereiken. U kunt in korte tijd twee afbeeldingen over elkaar heen leggen met verschillende opties voor dekking en overvloeiing van lagen.

Hoe maak je een overlay in Photoshop
Hoe maak je een overlay in Photoshop

instructies:

Stap 1

Als u een afbeelding wilt overlappen met een vooraf gemaakte textuur, opent u in Photoshop de foto met een goede resolutie waarvan u het formaat wilt wijzigen en opent u vervolgens een structuurbestand dat overeenkomt met de grootte van uw foto.

Stap 2

Maak in het document met de foto in het lagenpalet een nieuwe laag en verplaats de getextureerde afbeelding ernaartoe, die u op de vorige afbeelding wilt plaatsen. Rasteriseer de textuurlaag door Laag rasteren te kiezen in het bijbehorende menu.

Stap 3

Verlaag de dekking tot 50% en open vervolgens het menu Bewerken en selecteer de optie Vrije transformatie. Er wordt een frame met ankerpunten gevormd rond de textuurafbeelding. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer de optie Warp.

Stap 4

Door met de linkermuisknop het frame op verschillende plaatsen uit te trekken, bereikt u de gewenste grootte en vorm van de textuur zodat deze het beste overeenkomt met de vorm van de originele foto waarop u de nieuwe textuur wilt toepassen.

Stap 5

Probeer de contouren van de foto en de textuur met elkaar te verbinden en druk vervolgens op Enter. Verander de Overvloeimodus van de lagen in Vermenigvuldigen en verhoog de dekking van de laag naar 70%.

Stap 6

Bewerk tot slot de textuur - verwerk enkele van zijn fragmenten met de Dimmer en Illuminator-tools en wis vervolgens met een zachte gum (Eraser Tool) overtollige textuurfragmenten rond het gewenste object in de afbeelding.

Aanbevolen: