Hoe Programmatisch Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Programmatisch Uit Te Schakelen
Hoe Programmatisch Uit Te Schakelen

Video: Hoe Programmatisch Uit Te Schakelen

Video: Hoe Programmatisch Uit Te Schakelen
Video: Schakelen | Zo schakel je een auto zonder te schokken! 2024, Mei
Anonim

Soms zijn er situaties waarin u alle op de computer aangesloten apparatuur moet loskoppelen. Maar het zoeken naar de juiste kabel tussen de vele vergelijkbare draden of het bereiken van de overspanningsbeveiliging is niet altijd handig. Het openen van de behuizing van de systeemeenheid en het loskoppelen van de kabels is ook geen optie. Vooral als er afdichtingen zijn op de carrosserie van de cabine waarin de computer is gemonteerd. In dergelijke gevallen kan een deel van de apparatuur softwarematig worden uitgeschakeld.

Hoe programmatisch uit te schakelen
Hoe programmatisch uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Roep de component "Systeem" op. Dit kan op verschillende manieren. Optie één: Klik op de Start-knop in de linkerbenedenhoek van uw scherm of op de Windows-toets op uw toetsenbord. Selecteer "Configuratiescherm" in het menu. Ga naar de categorie "Prestaties en onderhoud" en klik met de linkermuisknop op het pictogram "Systeem".

Stap 2

Methode twee: op het "bureaublad" klikken met de rechtermuisknop op het item "Deze computer". Selecteer in het vervolgkeuzemenu het item "Eigenschappen" door erop te klikken met de linkermuisknop. Er wordt een nieuw dialoogvenster Systeemeigenschappen geopend.

Stap 3

Ga naar het tabblad "Hardware" in het geopende venster en klik op de knop "Apparaatbeheer" in de groep "Apparaatbeheer". Deze actie zal een extra venster openen met alle hardware die door de computer is geïdentificeerd. De gegevens worden gepresenteerd in de vorm van een boomachtige map.

Stap 4

Selecteer uit de lijst de apparatuur die u wilt uitschakelen en klik met de rechtermuisknop op de naam ervan. Selecteer in het vervolgkeuzemenu het item "Uitschakelen" uit de voorgestelde opdrachten. Op het systeemverzoek "Het apparaat loskoppelen betekent dat het niet meer werkt. Apparaat loskoppelen?" bevestigend beantwoorden.

Stap 5

U kunt ook het venster met apparaateigenschappen openen door met de linkermuisknop op de naam te dubbelklikken. Ga in een extra venster dat wordt geopend naar het tabblad "Algemeen" en selecteer "Dit apparaat wordt niet gebruikt (uitgeschakeld)" met behulp van de vervolgkeuzelijst in de groep "Apparaattoepassing".

Stap 6

Klik op de knop "OK" om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden. Het apparaat wordt losgekoppeld. Het wordt weergegeven als een doorgestreept apparaatpictogram in de boommap. Om de apparatuur opnieuw te activeren, herhaalt u alle stappen en wijzigt u de waarde in het overeenkomstige veld in "Ingeschakeld".

Aanbevolen: