Hoe Het Te Laten Opstarten?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Te Laten Opstarten?
Hoe Het Te Laten Opstarten?

Video: Hoe Het Te Laten Opstarten?

Video: Hoe Het Te Laten Opstarten?
Video: Hoe op te starten in de veilige modus in Windows 10 2024, April
Anonim

Tijdens het werken op een computer heeft de gebruiker toegang tot verschillende bronnen, installeert en verwijdert hij programma's en bestanden. Tijdens het werk zijn er altijd ongebruikte of tijdelijke bestanden die de gebruiker niet echt nodig heeft. Ze nemen ruimte in beslag, beïnvloeden de snelheid van applicaties. U kunt programma's sneller laten laden als u orde op zaken stelt op lokale schijven. Microsoft Windows heeft hiervoor zijn eigen tools.

Hoe het te laten opstarten?
Hoe het te laten opstarten?

instructies:

Stap 1

Voer het programma uit om schijfruimte vrij te maken. Om de wizard Schijfopruiming op te roepen, selecteert u Alle programma's in het menu Start en vervolgens Bureau-accessoires, Systeemwerkset en Schijfopruiming. Er wordt een nieuw dialoogvenster "Schijf selecteren" geopend.

Stap 2

Je kunt het op een andere manier aanroepen: selecteer de opdracht "Uitvoeren" in het menu "Start". Voer in het vrije veld van het venster dat verschijnt cleanmgr in zonder spaties, aanhalingstekens of andere extra afdrukbare tekens. Druk op de OK-knop of de Enter-toets op uw toetsenbord. Een andere optie: via het menu "Start", open "Configuratiescherm", selecteer in de categorie "Prestaties en onderhoud" de taak "Schijfruimte vrijmaken".

Stap 3

In het dialoogvenster "Selecteer schijf" dat wordt geopend, gebruikt u de vervolgkeuzelijst om aan te geven welke schijf u wilt opschonen en klikt u op OK. Wacht tot de wizard Opschonen bepaalt hoeveel ruimte u kunt vrijmaken en u alle gegevens in een nieuw venster Schijfopruiming laat zien. Markeer alle vereiste velden met een markering, klik op de knop OK, bevestig de opdracht en wacht tot de geselecteerde componenten zijn verwijderd.

Stap 4

Een ander systeemprogramma dat toepassingen helpt sneller op te starten en efficiënter te laten werken, is schijfdefragmentatie, dat wil zeggen, het combineert afzonderlijke delen van mappen en bestanden tot één geheel, waardoor ruimte op de lokale schijf wordt vrijgemaakt. Om Schijfdefragmentatie te starten, selecteert u de volgende opdrachten in het menu "Start": "Alle programma's", "Accessoires", "Systeemwerkset", "Schijfdefragmentatie".

Stap 5

Een andere manier: bel vanuit het menu Start de opdracht Uitvoeren en voer de opdracht defragmentatie in het veld in zonder spaties en aanhalingstekens. Klik op OK of druk op Enter. Selecteer in het geopende venster "Schijfdefragmentatie" de vereiste lokale schijf en klik op de knop "Defragmenteren". Wacht tot de toepassing klaar is met draaien.

Aanbevolen: