Nieuwe Vormen Instellen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Nieuwe Vormen Instellen In Photoshop
Nieuwe Vormen Instellen In Photoshop

Video: Nieuwe Vormen Instellen In Photoshop

Video: Nieuwe Vormen Instellen In Photoshop
Video: Hoe breng ik mijn penselen, vormen en patronen terug in de nieuwe versie van Photoshop 2024, Mei
Anonim

Photoshop wordt geleverd met vooraf gedefinieerde sets ingebouwde vormen die kunnen worden gebruikt als vectormaskers of voor artistieke decoratie van afbeeldingen. Hiermee kunt u de tijd die aan de afbeelding wordt besteed aanzienlijk verminderen. U kunt nieuwe vormen toevoegen aan de reeds geïnstalleerde vormen, door uzelf gemaakt of gedownload van internet.

De vectortekening kan worden toegevoegd aan het palet Vormen
De vectortekening kan worden toegevoegd aan het palet Vormen

Een vooraf gedefinieerde set vormen installeren

Open Photoshop en klik in het hoofdmenu op de knop "Bewerken". Selecteer "Sets beheren" in de vervolgkeuzelijst. Er wordt een dialoogvenster voor u geopend, bovenaan ziet u een schuiflijst "Type set", ontworpen om de add-on te selecteren die u wilt installeren. Dit kunnen penselen, texturen, stijlen en andere elementen zijn.

Selecteer het type add-on "Aangepaste vormen" en klik op de knop "Downloaden" aan de rechterkant van het venster. Gebruik Verkenner om het programma naar het gewenste bestand te verwijzen. Het moet een csh-extensie hebben. Klik nogmaals op de knop Downloaden. De nieuwe set wordt toegevoegd aan de bestaande en je kunt hem op elk moment gebruiken.

Als u tijdens het werken met het gereedschap Aangepaste vormen snel een nieuwe set moet laden, klikt u in het palet Vormen op het kleine tandwielpictogram en selecteert u Vormen laden in de vervolgkeuzelijst. Er verschijnt een verkennervenster op het scherm. Zoek daarin het gewenste bestand en klik op de knop "Download". De set wordt automatisch toegevoegd aan het einde van de bestaande lijst.

U kunt een nieuwe set vormen installeren zonder Photoshop te openen. Kopieer hiervoor het bestand met de extensie csh naar de map Custom Shapes. Het bevindt zich op C: / Program Files / Adobe / Adobe Photoshop CC 2014 / Presets / Custom Shapes. Het voordeel van deze methode is dat de toegevoegde set beschikbaar is voor selectie via het menu van het vormenpalet.

Een vectortekening opslaan als een vorm

Als u een vectorafbeelding heeft die u vaak wilt gebruiken, kunt u deze opslaan als een aangepaste vorm in Photoshop. Selecteer hiervoor de opdracht "Plaats" in het menu "Bestand". In de nieuwste versie van het programma - Photoshop CC, moet u de opdracht "Ingebouwde plaatsen" selecteren.

Houd de Ctrl-toets ingedrukt en klik op de laagminiatuur om de afbeelding als selectie te laden. Nu moet u de gemaakte selectie opslaan als een pad. Open hiervoor het palet "Paden" en klik op het pictogram "Werkpad maken" hieronder.

Klik in het hoofdmenu van Photoshop op de knop Bewerken en selecteer de opdracht Vrije vorm definiëren. Er wordt een klein venster op het scherm geopend, voer de naam van de gemaakte vorm erin in en klik op OK. Vanaf nu is je tekening beschikbaar voor selectie in het vormenpalet.

Aanbevolen: