Hoe Syntax Highlighting Te Doen

Inhoudsopgave:

Hoe Syntax Highlighting Te Doen
Hoe Syntax Highlighting Te Doen

Video: Hoe Syntax Highlighting Te Doen

Video: Hoe Syntax Highlighting Te Doen
Video: Как запрограммировать выделение синтаксиса кода с помощью JavaScript 2024, Mei
Anonim

Bij het schrijven van code, ongeacht de programmeertaal, is het erg handig wanneer de gereserveerde woorden van de taal in een andere kleur worden gemarkeerd. Sommigen vinden het misschien handig om de openings- en sluitingshaakjes in verschillende kleuren in te kleuren. Het is ook vermeldenswaard dat veel mensen graag inspringen om de hiërarchie van de code weer te geven.

Hoe syntax highlighting te doen
Hoe syntax highlighting te doen

instructies:

Stap 1

Hoe hard gebruikers het ook proberen, niet elke ontwikkelomgeving heeft syntaxisaccentuering die aan elk verzoek zal voldoen. In Delphi kunt u dergelijke markeringen zelf doen met behulp van de RichEdit-component. Maak een lijst van de operators die automatisch moeten worden gemarkeerd. U kunt ervoor zorgen dat u uitspraken markeert zoals als, dan, anders, begin, einde, voor, tot en anderen. Maak een volledige lijst van soortgelijke woorden.

Stap 2

Om een lijst met operators te markeren, schrijft u een eenvoudige functie om de tekst van de code te herhalen. Gebruik hiervoor een herhaling - tot lus en een for-statement. Verwijzend naar de RichEdit-component, kunt u de functie FindText oproepen die er inherent aan is, en de componenten SelStart, SelLength, SelAttributes en andere. Gebruik de volgende eigenschappen van het type Alinea om de logica van de code te schrijven om uw eigen markering van tekstelementen te implementeren: Uitlijning (voor tekstuitlijning), Nummering (besturingsmarkeringen), TabCount (aantal tabstops) en andere. Elk alinea-element heeft zijn eigen parameters.

Stap 3

Bewerk de geschreven code en controleer met de ingebouwde Delphi-debugger. Probeer het geschreven codefragment uit op uw eigen tekst. Breng wijzigingen aan als u enkele verwerkingselementen hebt gemist tijdens het ontwikkelen van de functies. Op internet kun je kant-en-klare codefragmenten vinden die speciaal zijn geschreven om bepaalde doelen te bereiken. Het is vrij moeilijk om syntaxisaccentuering te ontwikkelen, aangezien kant-en-klare moeilijk te vinden zijn. In de regel zijn er geen optimale opties.

Aanbevolen: